• BIST 9549.14
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Rektör Çomaklı Ürdün temaslarını sürdürüyor

Rektör Çomaklı Ürdün temaslarını sürdürüyor
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı Ürdün ziyaretinin ikinci gününde Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Ürdün Fen-Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Rektör Çomaklı, Ürdün Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Misafiri Oldu
İlk olarak Ürdün Uygulamalı Bilimler Üniversitesini ziyaret eden Rektör Çomaklı, Prof. Dr. Mahfuz Judeh’in konuğu oldu. Akademik çalışmaların gelişmesi ve ilişkilerin güçlenmesi için bu tür ziyaretlerin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erasmus ve Mevlana anlaşmalarını yaparak iki üniversite arasındaki diyaloğun ilerlemesine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Misafirperverliğinden dolayı Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahfuz Judeh’e teşekkür eden Çomaklı, yapılan görüşmelerin ve imzalanan protokollerin her iki üniversiteye de hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
Atatürk Üniversitesi Tecrübesini Ürdün Fen - Teknoloji Üniversitesi İle Paylaştı
Daha sonra Ürdün’de özellikle tıbbi alanda oldukça önemli olan Ürdün Fen - Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khalid I. El-Salem ile bir araya gelen Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin tıp alanındaki tecrübelerini paylaşarak, yapılan çalışmalar ve geliştirilen projelerden bahsetti. Türkiye’nin en eski tıp fakültelerinden birisine sahip olduğunun altını çizen Çomaklı, üniversite hastanesinin ve tıp fakültesinin bölgesi başta olmak üzere hem Türkiye hem de komşu ülkeler için önemli bir değer olduğunu belirtti.
Ziyaretinden dolayı Rektör Çomaklı’ya teşekkür eden Ürdün Fen ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khalid I. El-Salem, köklü bir geçmişe sahip olan Atatürk Üniversitesiyle imzalanan protokollerin oldukça önemli olduğuna değinerek, yapılan fikir alışverişlerin ve karşılıklı olarak gerçekleşen işbirliklerinin iki üniversitenin başarısına katkı sağlayacağını ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı Türkçe Eğitim Veren Bölümleri Ziyaret Etti
Ürdün temaslarını, üniversitelerin Türkoloji bölümlerini ziyaret ederek tamamlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Ürdün’deki görüşmelerimizi, Türkoloji bölümlerinde görev yapan akademisyenleri ve öğrenim gören yaklaşık 500 öğrenciyi ziyaret ederek tamamladık. Ülkemizin sınırları dışında bu ve benzeri şekilde eğitimlerin veriliyor olması bizleri gururlandırıyor. Ürdün ile ilişkilerimiz tarih boyunca çok güçlü olmuştur. Ortak dinimiz, kültürümüz, geleneklerimiz ve sosyokültürel yapımız bu iki ülke arasındaki ilişkileri her bakımdan güçlendirmiştir. Bu ilişkiler hem Ürdün hem Türk hükümetlerinin güçlü iradesiyle son yıllarda da pekişerek devam etmiştir. Bu kapsamda eğitim sektörlerinde işbirlikleri yapmamız, bu işbirliklerini geliştirerek etkin ve geniş kapsamlı projelere birlikte imza atmamız kaçınılmazdır. Başlatacağımız işbirliklerinin ileriki dönemlerde iki ülkenin öğrencileri ve eğitim camiası için çok önemli gelişmelere vesile olacağına yürekten inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25