• BIST 9524.59
  • Altın 2501.311
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6697
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Rektör Çomaklı Ürdün’de

Rektör Çomaklı Ürdün’de
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve ikili anlaşmalar yapmak üzere Ürdün’e gitti.

İlk Durak Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği
Ürdün’deki ilk ziyaretini, Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliğine gerçekleştiren Rektör Çomaklı, Büyükelçi Murat Karagöz’ün misafiri oldu. Türkiye-Ürdün akademik ilişkilerini geliştirme imkânları üzerinde durulan görüşmede, çeşitli konular hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
İşbirliklerinin İlki Ürdün Üniversitesiyle Yapıldı
İkili işbirliklerine Ürdün Üniversitesi ile başlayan Çomaklı, Rektör Prof. Dr. Azmi Mahafzah’ın konuğu oldu. Buradaki görüşmede; Erasmus ve Mevlana programları kapsamında protokol imzalanarak, iki üniversite arasında ortak bilimsel ve teknolojik araştırma - geliştirme projeleri yürütülmesi konusunda işbirliği sağlandı. Her iki üniversite bilimsel ve akademik çalışmalarda kullanılan araştırma ve eğitim materyallerinin, yayınların, müfredatın ve ilgili sair bilgilerin paylaşımının yanı sıra her iki üniversitede düzenlenen seminer, konferans ve araştırma toplantılarına, bilimsel yayınlara karşılıklı olarak katılım konularında mutabakata varıldı.
Rektör Çomaklı Tabarak Uluslararası Dil Akademisinde
Günün üçüncü ziyaretini Tabarak Uluslararası Dil Akademisine gerçekleştiren Rektör Çomaklı, Akademi Başkanı Dr. Nadia Abu Odeh ile ikili işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında; Atatürk Üniversitesi Kampüsü içerisinde “Arap Dili Kültür Merkezi” açılması kararlaştırıldı. İletişim konusunda yaşanan sorunların çözümüne katkı sunmak için halka açık olacak Arap Dili Kültür Merkezi, Türk-İslam sanatları alanında da üniversite içinden ve dışından bireylere hizmet vermeyi hedefliyor.
Yunus Emre Enstitüsü İle Ortak Etkinlikler Düzenlenecek
Daha sonra Ürdün’de bulunan Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Enstitü Başkanı Cengiz Eroğlu ile bir araya geldi. 2018 yılı içerisinde ortak faaliyetlerin yapılmasına karar verilirken, düzenlenecek tüm etkinliklere her türlü desteğin sağlanması için görüş birliğine varıldı.
Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliğinin 7. Olağan Toplantısı Ürdün’de
Ürdün temaslarının ilk gününü, Princess Sumaya Üniversitesini ziyaret ederek tamamlayan Rektör Çomaklı, Prof. Dr. Mashhoor Al-Refai’nin misafiri oldu. Ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Ürdün’de oldukça samimi bir şekilde karşılandık ve her ziyaretimizde nazik bir şekilde ağırlandık. Bilimsel ve akademik çalışmalar için işbirlikleri yaparak Ürdün ile aramızda bir köprü oluşturduk. Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliğinin 7. Olağan Toplantısını Ürdün’ün Başkenti Amman’da, Princess Sumaya Üniversitesi ev sahipliğinde 2018 Yılı Nisan ayının son haftası yapılması kararı aldık. Rektör Prof. Dr. Mashhoor Al-Refai’yi böylesine önemli bir konferansa ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25