• BIST 9094.06
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Rektör Çomaklı'dan 15 Temmuz Mesajı

Rektör Çomaklı'dan 15 Temmuz Mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Fetullahçı Terör Örgütü  FETÖ’nün  15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik yapısı ile bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik  gerçekleştirdiği çirkin darbe girişimi, aziz milletimiz ve güvenlik güçlerimizden hak ettiği karşılığı bularak, tarihe gömülmüş,  din, dil, ırk, ideoloji ve mezhep farkı gözetmeksizin tek yürek olan halkımızın 15 Temmuz gecesi yazdığı destan ise tarihin şerefli sayfalarındaki yerini almıştır.

15 Temmuz ayrıca, hiçbir ayrılığı gözetmeden vatanına sahip çıkan milletimizin sergilediği tutum bakımından gelişen bir “demokrasi bilinci"nin de önemli bir göstergesi olmuştur. 

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi, devletimizin kritik kurumlarında yeniden yapılandırmayı zorunlu kılan sonuçları beraberinde getirmiştir. Anayasa'da yerini almış olan olağanüstü hâl uygulaması ve hukuk devleti anlayışı içinde uygulanmak suretiyle bu süreçte,  Üniversitemizde de gerekli çalışmalar yapılmış, sağlıklı sonuçlar alınmıştır.

Hain darbe girişiminin engellenişinin 2. yıldönümünde, Atatürk Üniversitesi, çağdaş eğitimin hedefleri ile yetişen,  demokrasi bilincine sahip, millî ve manevî değerlerinin farkında olan, tarihine ve kültürüne sahip çıkarak köklü geçmişimizden devraldığı büyük mirası uzak geleceğe taşıyan gençleri ile daima milletimizin bekâsı için çalışacak, devletimizin yanında olmaya devam edecektir.

Yıldönümü vesilesi ile millî bekâmız ve değerlerimiz uğruna canlarını fedâ etmiş tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25