• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Rektör ÇOMAKLI'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Rektör ÇOMAKLI'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 97. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye'nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum.

Aziz milletin temsilcilerinin, yüce meclis çatısı altında, ortak bir gaye etrafında birleştiği 23 Nisan 1920, istiklâl mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan yolda

önemli bir dönüm noktasıdır.

Ecdâdımız, ‘hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ düsturuyla çıktıkları yolda, birlik ve beraberlikten ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlıklarına ve özgürlüklerine sahip çıkmıştır. Millî egemenliği tesis eden ilk meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali, 23 Nisan tarihi de İstiklâl savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından daha özgür, daha aydınlık, daha huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini temsilen geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini devredeceğimiz çocuklarımıza armağan edilen bir bayram olmuştur.

Atatürk Üniversitesi olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güven içinde iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevî değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur.

Bu inanç ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan birinci meclisimizin cesur ve fedakâr üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. İstiklâl mücâdelesinde özveriyle görev almış Anadolu'nun her bir evlâdına Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran sevgili çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramını en samimi duygularımla bir kez daha kutluyorum.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25