• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Erzurum 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Rektör Hikmet Koçak'tan 12 Mart Kutlama Mesajı

Rektör Hikmet Koçak'tan 12 Mart Kutlama Mesajı
Rektör Hikmet Koçak'tan 12 Mart Kutlama Mesajı

Gözbebeğimiz Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünü büyük bir coşku, sevinç ve heyecanla kutluyoruz.


Gerek Türk tarihimizin, gerekse Cumhuriyet tarihimizin önemli merkezlerinden biri olan Erzurum, sosyo-kültürel ve jeopolitik konumu itibariyle, tarih boyunca çok sayıda saldırılara ve işgal girişimlerine maruz kalmış, eşine az rastlanan katliamlara sahne olmuş bir şehirdir. Bununla birlikte, bu güzel şehrimiz  Orta Asya’ya ve Akdeniz’e ulaşabilmenin kavşaklarından biri olması hasebiyle, bundan sonra da çok sayıda art niyetli yaklaşımların odağında olacaktır.


Bu bilinçle, Erzurum’a dünden daha çok sarılıyor, hemşehrilerimizin yarınlarına daha da fazla sahip çıkmanın çabası içerisinde bulunuyoruz. 
150 bini aşkın öğrencisi, 2 bin 600 akademisyeni, 3 bin 600 idari personeli ve şimdiye kadar verdiği 297 bin mezunuyla dev bir bilim kenti olan Atatürk Üniversitesi, bu şehrin kadrini ve kıymetini her an duyumsamaya devam edecek; tüm birimleriyle birlikte Erzurum’un aydınlık yarınları için her türlü çalışma ve etkinliklerde bulunmayı sürdürecektir. 
12 Mart tarihi, kuşkusuz Erzurum’un kurtuluş tarihi olmasıyla birlikte, “İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü”dür de.


Türk milletinin ruh derinliklerinden kopan ve istiklalimizin sembolü olan Marşımız, zulme boyun eğmeyen milletimizin destansı mücadelesini anlatmakla birlikte, gelecek adına umutlu olmamızı da sağlayan milli reflekslerimizin tarifi niteliğindedir.


Milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızı yazdıktan sonra, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye niyazda bulunmuştur.


Bizler de bugün, bu niyaza var gücümüzle eşlik ediyor, başta merhum Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Prof.Dr. Hikmet KOÇAK
            REKTÖR 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25