• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Rektör Koçak'tan Yeni Yıl Kutlama Mesajı...

Rektör Koçak'tan Yeni Yıl Kutlama Mesajı...
Atatürk Üniversitesi olarak bir yılı daha başarılar, özgün ve dikkate değer çalışmalar ve verimli etkinliklerle geride bırakıyor, yeni yıla yeni umutlarla, yeni başlangıçlar ve yeni bir heyecanla giriyoruz.

2015’in bir değerlendirmesi yapıldığında, üniversite olarak oldukça verimli bir yılı geride bıraktığımızı memnuniyetle ifade etmek isterim.

Her yıl bir önceki yıla oranla çok daha büyük başarı ve gelişmelerin altına imza atan; bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda oldukça ciddi çalışma ve etkinlikler gerçekleştiren üniversitemiz, 2015 yılı itibariyle de, hem eğitim alanında, hem de bilimsel çalışma ve bilimsel üretim alanlarında değeri ve niteliği yüksek atılımlar gerçekleştirmiştir.

Bugün 23 fakülte, 1 konservatuvar, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 7 enstitü ve 23 araştırma merkezi ile Türkiye’nin en büyük yükseköğretim kurumları arasında yer alan üniversitemiz, yine 12 bini aşkın lisansüstü ve 2 bin 111’i de yabancı uyruklu olmak kaydıyla, toplam 211 bini bulan öğrenci sayısıyla dev bir bilim kenti durumundadır.

Üniversitemizin iftihara değer bu konumu, kuşkusuz artan gelişim ivmesine paralel, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi seviyelere gelecektir.

Bu noktadaki irade ve düşüncemi paylaşmakla birlikte, “öncül dünya üniversitelerinden biri olmak” ve “üniversitemizi bilimin ve çağdaş eğitimin temel kurumları arasına sokmak” şeklinde açıklayabileceğimiz hedeflerimize yeni yılda da, yine emin ve sağlam adımlarla ilerleyeceğimize olan inancımı ifade etmek istiyorum.

Yeni yıl demek, yeni başlangıçlar demek; hedefimize daha yeni ve tazelenmiş bir solukla koşmak demek.

Bu düşüncelerle 2016’nın üniversitemizdeki tüm akademisyen, idari personel, öğrenci ve ailelerine başarı, sağlık ve huzurlar; ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa da hayır ve esenlikler getirmesini dilerim.

Prof. Dr. Hikmet KOÇAK

REKTÖR

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25