• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Rektör Ömer Çomaklı Erzurum Kongresi'nin Yıl Dönümünü Kutladı

Rektör Ömer Çomaklı Erzurum Kongresi'nin Yıl Dönümünü Kutladı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Erzurum, tarihsel süreçte vuku bulan her olayda sorumluluk almış, kendisine ihtiyaç duyulduğu her vakitte üzerine düşeni daima yapmıştır. Ülkesi ve milletinin bekası için, sayısız kahramanlar yetiştirmiş, istiklal mücadelesi vermiş, ama asla boyunduruk altına girmemiştir.

Bu özelliğin vücut bulduğu günlerden birisi de Erzurum Kongresi’dir. Kahramanlık destanının ilk satırlarının yazılmaya başlandığı Erzurum’da, Mustafa Kemal ve beraberindeki delegeler manda ve himayenin kabul edilemeyeceğini dünyaya haykırmış, vatanın bölünmez bir bütün olduğunu ve asla parçalanamayacağını burada ilan etmiştir.

Bu şehir bugün de milletçe, istiklal ruhumuzu şekillendiren ortak değerler etrafında kenetlenerek, birlik ve beraberlik içinde, aynı azim ve kararlılıkla medeniyet yürüyüşünü sürdürmeye devam etmektedir.

İstiklal mücadelemizdeki milli birlik ve kardeşlik ruhu, güven ve dayanışma anlayışı bizim için daima yol gösterici olacaktır. Genç nesillerimiz, milli mücadele yıllarında destan yazan gazi ve şehitlerimizin mukaddes emanetine ve milli iradeye sahip çıkarak barış, huzur ve refah yurdu bir Türkiye inşa edeceklerdir.

Milletimiz birlik ve beraberliğinden aldığı bu güçle geleceğe de sağlam adımlarla yürüyecek, ülkemizi hem demokratik standartlar, hem ekonomik gelişmişlik bakımından dünyanın sayılı devletleri arasına sokacaktır.

Dünya milletlerine örnek olacak bu mücadeleyi, Erzurum'daki gibi vatanın her köşesinde gerçekleştiren Aziz Milletimin bir ferdi olmaktan gurur duyduğumu bir kez daha belirtmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Mücadelesine ışık tutan ve ulusumuza cesaret veren kararların alındığı Erzurum Kongresi’nin 99. Yıl Dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25