• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Rektör Ömer Çomaklı Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleninin Açılışına Katıldı

Rektör Ömer Çomaklı Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleninin Açılışına Katıldı
Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi ve Güneş Vakfı tarafından organize edilen Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni Havuzbaşı Kent Meydanında gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Dr. Hakan Kazancı’nın katıldığı açılışa; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Türk Dünyasının değişik coğrafyalarından misafirlerin de katıldığı programa vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Şölende mangala, aşık oyunu, okçuluk, gibi geleneksel sporların yanında Dağıstan Halk Dansları Topluluğu, İran Erdebil Reyhan Grubu, Kerküklü TRT sanatçısı Ahmet Tuzlu ve Kazakistan’dan gelen Er Turan Müzik grubu da yer aldı.

“Üniversitemiz, Bölge Ülkeleri Arasındaki Sosyal Kaynaşmayı Üst Seviyede Tutuyor”

Program hakkında değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türk Dünyasının önemli şehirlerinden olan Erzurum’un; Orta Asya, Kafkasya ve Anadolu arasında çok önemli rollere sahip olduğunu belirtti. Bu rollerin en önemlilerinden birisini de Atatürk Üniversitesi’nin üstlendiğini hatırlatan Çomaklı: “Kurulduğu günden bu güne vizyonunu ve misyonunu her geçen gün pozitif yönde arttıran Üniversitemiz ilme, teknolojiye ve eğitime verdiği önem kadar, sosyal ve kültürel etkinliklere de önem vermiştir. Bölge ülkeleri arasındaki sosyal kaynaşmayı ve kültürel etkileşimi üst seviyede tutmaya çaba sarf eden Üniversitemiz, bu konuda bölgede parlayan bir yıldız olmuştur ve olmaya da devam etmektedir” dedi.

“Bu ve Benzeri Etkinlikler Dostluk, Kardeşlik İlişkilerimizi Daha da Güçlendiriyor”

Bu etkinlik vesilesiyle, Doğu Türkistan, Kazakistan, Dağıstan, Kerkük ve Kazakistan Çimkent Miras Üniversitesi’nin kıymetli rektörü gibi Türk Dünyasının değişik coğrafyalarından çok kıymetli misafirlerin Erzurum’a geldiğini hatırlatan Çomaklı: “Onların hepsine de buradan hoş geldiniz diyorum. Yapmış olduğumuz bu sosyal ve kültürel etkinlikler kardeş ülkeler arasındaki tarihten gelen dostluk ilişkilerimizi daha da güçlendirecek, İslam ve Türk Dünyasındaki kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir. Coğrafyamızın ateş çemberine büründüğü bir zaman diliminde birlikteliğimizi göstermek adına yapılan bu şölenin başta Erzurum olmak üzere, Türkiye ve kardeş ülkelere hayırlı olmasını temenni ediyor, katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni 13 Ekim’e kadar devam edecek.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25