• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Rektör Prof. Dr. Koçak'tan Erzurum Kongresi Kutlama Mesajı

Rektör Prof. Dr. Koçak'tan Erzurum Kongresi Kutlama Mesajı
Rektör Prof. Dr. Koçak'tan Erzurum Kongresi Kutlama Mesajı

Türk Milletinin birliği ve dirliğinin sembolü, hür ve bağımsız yaşama istek ve irademizin dönüm noktası ve istiklal mücadelemizin temeli olan Erzurum Kongresinin 96. yıl dönümünü idrak etmenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz.


Türk milletinin hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya en güçlü bir şekilde duyurduğu Erzurum Kongresi, işgale karşı direniş bilincinin oluşmasını sağlayıp İstiklal mücadelesini başarıya ulaştıran iradenin adı; vatanın bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğin en güçlü temsili ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna öncülük yapmış olan tarihi bir mutabakattır. Bu mutabakatta, milletimizin içinde bulunduğu durumdan mutlaka kurtulacağının azmi ve kararlılığı yansıtılmış olup, bunu sağlayacak gücün de şanlı millet ruhunun yeniden dirilişi olduğunun altı çizilmiştir. Bu açıdan Erzurum Kongresi Türk milletinin tarih sahnesinde bir kez daha dirilişinin adıdır da.


Bununla birlikte Erzurum Kongresi, çağdaş ve gelişmiş bir ülkenin temellerinin atıldığı, sadece harp meydanlarında değil, bilimde, sanatta, kültürde ve diğer tüm alanlarda da topyekün bir kalkınma inşaasını başlatan bilincin adı da olmuştur.


Bu itibarla, 150 bini aşkın öğrencisi, 2 bin 600 akademisyeni, 3 bin 600 idari personeli ve şimdiye kadar verdiği 300 binin üzerindeki mezunuyla dev bir bilim kenti olan Atatürk Üniversitesi olarak bizlerin, söz konusu bu bilincin hem temsilcileri, hem de koruyucuları olduğumuzu aziz milletimizin ve kıymetli Erzurumlu hemşehrilerimizin bilmesini isterim.


Bu azim, kararlılık ve inançla, Kongre’nin 96. yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Kongre üyeleri ile İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.
 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25