• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 2 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Sağlık Bakanı Koca vaka sayısını açıkladı: Can kaybı 1006'ya yükseldi

Sağlık Bakanı Koca vaka sayısını açıkladı: Can kaybı 1006'ya yükseldi
Sağlık Bakanlığı, corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada bugüne dek 2 bin 423 hastanın iyileşip taburcu edildi. Bugünkü yeni vaka sayısının 4747, vefat sayısı 98 ve toplamda vefat sayısının 1006 olduğunu belirtti.

Bakan Koca, 'İzolasyonu teması ve sosyal mesafeyi mutlak koruyor olmalıyız. Önümüzdeki 1-2 haftanın da çok önemli olduğunu söylemek istiyorum.' dedi.

Sağlık Bakanı Koca, e-Devlet üzerinden başvuranlara şu ana kadar 3,5 milyon maske dağıtıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı.
 
Sağlık Bakanı Koca, e-Devlet üzerinden başvuranlara şu ana kadar 3,5  milyon maske dağıtıldığını bildirdi.
 
Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;
 
Aziz milletim, bizi TV'den izleyen kıymetli büyüklerimiz, sevgili genç arkadaşlarımız ve basıın mensupları sizlere selamlarımı sunuyorum. Sözlerimi özellikle şahsınız için kabul edin. Mukaddes hanım teyze lütfen beni karşılıklı konuşuyormuşuz gibi dinleyin. Ali Bey bir aile büyüğü olarak sözlerimi iyi takip edin. Görev başında olan sağlık ordusudur. Bu orduya güvenin. Sağlık hizmetlerinde bu denli hızlı iyileşmenin bir örneği yoktur. Yoğun bakım ünitesinde Avrupa'nın en avantajlı ülkesiyiz. Türkiye en baştan beri hiçbir kafa karışıklığı yaşamamıştır. 31 Aralık'tan itibaren sözün Bilim insanlarına bırakılacağı sağlık sorunu olarak ele alınmıştır. Bütün sağlık çalışanlarımız uzun fedakarlık isteyen nöbetler tutuyor. Türkiye'de 1 milyon 61 bin 65 sağlık personeli var. Bugüne denk onların sayesinde 2 bin 423 hastamız taburcu edildi.
 
Bugün itibarıyla toplam test sayısı 307 bin  210'a, toplam vaka sayısı ise 47 bin 029'a ulaştı.
 
Bugün vefat eden 98 kişiyle beraber toplam vefat sayısı 1006'ya yükseldi.
 
Bugün itibarıyla toplam test sayısı 307 bin  210'a, toplam vaka sayısı ise 47 bin 029'a ulaştı.
 
Türkiye'de vaka sayısına göre ölüm oranı yüzde  2,15'tir. Nüfusu 10 milyonu aşan ülkeler arasında 12. sıradayız.
 
Dışarıda kimin virüsü taşıdığını taşımadığını bilemeyiz. Virüsü herhangi biri taşıyor olabilir diye düşünmelisiniz. Bana bir şey olmaz düşüncesine kapılmayın. 
Genç arkadaşlar sizde belirti olmaması sizi yanıltmasın. Virüsü yenemeyecek kişilere bulaştırma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Mücadelede ne tarafta olursanız şans o tarafta olacaktır. Toplum içinde tanısı konmamış hastalar olabileceğini unutmayın. O kendine çok dikkat eden biridir, ziyaretinde sakıncası yok demeyin. Virüsün dünyada birçok lidere bulaştığını aklınızda tutun. Virüs her insana bulaşabilir. Bize ayrıcalık tanıyacak tek şey tedbirdir. Tedbirli olun.
 
Eğer bu mücadelede duruma daha ciddiyetle yaklaşmak yerine bir gevşeklik gösterirsek başarı çok zaman alır. Sayıların nerelere varabileceğini tüm dünya üzerinde gözler önündeyken bunu tarihi bir sorumluluk olarak görmek gerekir. Hepimiz bu mücadelenin kurallarına ne kadar adapte olursak o kadar hızlı sonuç alırız.
 
Hastalığı kontrol altına aldığımız anda ise özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak. Salgını kontrol altına almak ve yenmek için hayatını ortaya koyan savaşçının, doktorun teknisyenin sözleri ve talepleridir. Onların uyarılarını dikkate alın. Onların sizin için en büyük dileği hastalarından biri olmamanız. Evinizde olmanız.
 
Size söyleyeceğim şu; Biz daha büyük bir baharı bekliyoruz. Onu geciktirmeyelim sabırlı olalım.
 
Saygıdeğer vekillerimiz sağlık camiası olarak uzun yıllardır süren sorunumuz var. Kamu vicdanı uzun zamandır bu sorunu sineye çekmedi. Yasalar şiddete eğilimli kişiler için uzak kaldı. Yüce meclisimiz sağlık alanında attığı yasayla beklediğimiz adımı atmış durumda. Sağlık çalışanlarımızın önemli bir kısmı salgınla mücadele ettiği dönemde şiddet olayı toplumun kabul edeceği bir şey değildir. Yeni bir şiddet olayı toplum vicdanında bağışlanmayacak bir durumdur. Yasa tasarısı bizler için de büyük önem taşımaktadır.
 
ÖNÜMÜZDEKİ 1-2 HAFTA ÇOK ÖNEMLİ
Bu dönemde taramayı ve test sayısını arttırdığımız bu dönemde vaka sayısının artması normal. Bu dönemde ısrarla söylediğim biz evdeki izolasyonu son derece önemsiyor olmalıyız. İzolasyonu teması ve sosyal mesafeyi mutlak koruyor olmalıyız. Önümüzdeki 1-2 haftanın da çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Medyada gündem oldu. Özellikle geçen hafta Avrupa Bölge Direktörü ile görüştüğümü ifade etmişti. Türkiye'nin verilerini çok şeffaf paylaştığını söyleyen direktördü. Ve biz bu süreci şeffaf bir şekilde götürüyoruz. Özellikle birilerini memnun etmek için doğru olmayan rakamları vermek durumunda değiliz.
 
İSTANBUL'DA YOĞUN BAKIM YATAK DOLULUK ORANI YÜZDE 59,5
İstanbul'da şu anda yoğun bakım yatak doluluk  oranı yüzde 59,5. Normal yatak doluluk oranı da yüzde 50,2. Şu an bir sorun  yok. Yoğun bakım sürecimiz, diğer ülkelere göre  özellikle son haftalarda giderek düşmeye başladı. Türkiye genelindeki hastanelerde yatak doluluk  oranı yüzde 36,3.
 
İstanbul gibi bir yerde haftalık zaman diliminde, 2-3 kat  artışlar beklersiniz. Bu artışları görmemiş olmamız, son derece önemli.
 
Pandemi döneminde de vatandaşlarımız zorunlu çocukluk aşı  takvimini ihmal etmemeli. Sokağa çıkma yasağının aşıyla ilgili kısıtlaması  yok.
 
ECZANELERDE ÜCRETSİZ MASKE DAĞITILACAK
Eczanelerimizden ücretsiz maske verilmesine başlayacağız. Bunu birçok ilimizde görmüş olacağız. Telefonuna bir kod sistemi oluşturacağız. Vatandaşımız herhangi bir eczaneye giderek bu dönemde 5 adet maskesini alabilecekler. Sağlık ordumuzun birer ferdi olan eczacılarımıza teşekkür ediyorum.
 
VAKALARIN YÜKSEK OLDUĞU İLLER
Özellikle bazı yerlerde ciddi seyirin olduğunu görüyoruz. Ankara İstanbulİzmirTrabzon ve Bursa'da vakaların yüksek olduğunu görüyoruz.
 
Maske dağıtımı 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne yapılmayacak.
 
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25