• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

ŞEHİR TİYATROSU YENİ YETENEKLERİ BEKLİYOR

ŞEHİR TİYATROSU YENİ YETENEKLERİ BEKLİYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni yetenekleri arıyor.

Kurulmasının üzerinden bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Erzurum’un sanat hayatına önemli katkılarda bulunan Şehir Tiyatrosu, açtığı kurslarla genç yetenekleri keşfediyor.

Kasım ayında başlayan tiyatro kurslarıyla genç yetenekleri kentin sanat hayatına kazandıran Şehir Tiyatrosu, düzenli olarak her ay yeni bir kurs açıyor. Profesyonel veya amatör tiyatrocu olmak isteyen gençler, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde tiyatro sanatını öğrenmek için teorik ve pratik eğitime tabi tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı’nın koordinasyonunu üstlendiği kurslara tiyatro sanatına ilgi duyan herkes katılabiliyor. Çılgı, bu sanata ilgi duyup tiyatro kurslarına katılmak isteyen 7’den 70’e herkesi Büyükşehir Belediyesi’ndeki Sanat Merkezi’ne müracaat etmeye davet etti. Yakutiye Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak açılan kursları başarı ile bitiren tüm kursiyerlere sertifika verileceğini de kaydeden Çılgı, düzenlenen tiyatro kurslarıyla ilgili şunları söyledi, “Kasım ayında başladığımız tiyatro kurslarımız her yaş gurubundan yoğun ilgi gördü. Kursiyerlerin yeteneklerine göre gruplar oluşturup, oyunlar hazırlayarak her hafta Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin İl Müftülüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Camilerde Çocuk Saati” projesi kapsamında Geleneksel Türk Tiyatrosu motiflerinin yer aldığı, Hacivat ile Karagöz, Pişekâr ile Kavuklu gibi oyunları sahneliyoruz. Kursiyerlerimizle ‘Ayyar Hamza’ tiyatro oyununu hazırladık. Bu ay içerisinde Kent merkezi ve ilçelerde Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla ücretsiz olarak sahneleyeceğiz.”

SAHNE VE KAMERA ÖNÜ OYUNCULUĞU EĞİTİMİ VERİLİYOR

Kursiyerlerle sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kısa filmler hazırlayarak hem festivallere katıldıklarını hem de medya ile paylaştıklarını belirten Çılgı, “Bu kapsamda hem sahne hem de kamera önü oyunculuğu eğitimi veriyoruz. Kurslarımızda diksiyon, kuramsal bilgiler, kitap, makale ve film okumaları yaparak kursiyerlerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Üniversiteye hazırlanan genç kardeşlerimizin eğitimlerine önem vererek ders çalışma alanları oluşturup, Güzel Sanatlar Fakültesine hazırlık kurslarını ücretsiz olarak sağlıyoruz. Tiyatro kurslarında, sıradanlığın ötesinde çalışmalar yaparak sahnenin gerekliliği olan tüm bilgileri teorik ve pratik olarak öğretip farklı bir anlayış kazandırıyoruz” dedi. Tiyatro Yönetmeni ve Eğitmeni Gonca Varol da yaptığı değerlendirmede, “ Kurslarımız da tiyatro tekniklerinden yararlanılarak iletişim becerileri, bedensel ve sözel ifade, düzgün konuşma, uyum, güven, empati, muhakeme, hayal ve gözlem, eleştiri/özeleştiri becerilerinin gelişimini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25