• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

SEKMEN: “ERZURUM FUAR VE KONGRE TURİZMİNİN DE MERKEZİ OLACAK”

SEKMEN: “ERZURUM FUAR VE KONGRE TURİZMİNİN DE MERKEZİ OLACAK”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.’nin işbirliğinde düzenlenen Erzurum Evleniyoruz Mobilya Kişisel Bakım ve Kozmetik Fuarı gerçekleştirilen törenle açıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Yeni şehirler inşa eden Mimar Sinan, çağa meydan okuyan eserlere başlarken ‘Yaptığın işi gönlünde hissedersen ırmaklar çağlar içinde…’ demiştir. İşte biz de şuan içerisinde bulunduğunuz bu yatırıma başlamadan önce bu dev eseri ve şehrimize kazandırdığı katma değeri gönlümüzde hissederek yola çıktık” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan fuar merkezinin hayata geçtikten sonra yerel ve bölgesel dinamiklerin büyük bir ivme kat ettiğini anımsatan Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Üretim faktörleri, piyasa ekonomisi, tüketici dengesi ve daha birçok ekonomik bileşenlerin baz alınarak gerçekleştiği bu yatırımımızda koşul ve şartlar ne olursa olsun marjinal analizler yaparak rasyonel adımlar attık. Ve şimdi bu ve benzeri önemli etkinlikleri icra ederken Erzurum’un fuar turizminde de ne denli önemli bir potansiyele sahip olduğunu yine bir kez daha görme fırsatını yakaladık.

Yerel kalkınma anlayışı, yerel dinamiklerin harekete geçirilerek, toplumların ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanda sürdürülebilir kalkınma ilkelerine uygun olarak gelişimini de esas almaktadır. Günümüzde uluslararası alanda ülkelerin rekabeti yerini kentler arası rekabete bırakmakta ve kent ekonomilerinin küresel alandaki tartışılmaz hareketliliği ön

plana çıkmaktadır.”

 

YATIRIM VE ÜRETİMİN ÖNEMİ

Başkan Mehmet Sekmen, “Erzurum, hayata geçirilen etkin ve nitelikli yatırımlarla bugün gelinen noktada diğer şehirlerle yarışan bir kent hüviyetine kavuştu. Göçle anılan şehir şimdi göçü tersine çeviren ve nitelikli göç alan bir kent konumuna ulaştı. İşte bütün bunlar yatırımla, üretimle ve sağlanan katma değerle gerçekleşti” diye konuştu. “Yeni dönemimizde nasip olursa inşallah ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ diyerek, mega ve vizyon projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz” diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Tekstilkent Projesi, Tarım ve Hayvancılık AR-GE Merkezi, Hafif Raylı Sistem, Teleferik Hattı, Konaklı Tatil Köyü, Palandöken Dağ Oteli, Termal Köy, Tabiat Parkı, spor salonları, kültür merkezleri, sanayi siteleri, yöresel ürün pazarları, müzeler, akıllı otopark sistemleri, kent meydanları, millet bahçeleri, yeni yaşam alanları, sosyal, kültürel ve yeni sanatsal mekânlar ve daha sayamayacağımız birçok projeyle bu kadim şehri ayağa kaldıracağız. Açılışını gerçekleştireceğimiz 70 firma ve yüzlerce markanın katıldığı ‘Erzurum Evleniyoruz Mobilya Kişisel Bakım ve Kozmetik Fuarı’ 4 gün sürecek. Şehrimiz ve bölge esnafına ufuk katan bu güzel organizasyonda ayrıca nice mutlu anlara da tanıklık ederek, ebeveynlere, genç çiftlere evlilikle ilgili eğitimler de vereceğiz. Başta TÜYAP Anadolu Fuarları olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Bu arada açılış sonrası Başkan Sekmen, davetlilerin huzurunda Melek Şuşar ve Ömer Kuzgun çiftinin nikâh akdini gerçekleştirdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25