• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

SEKMEN: “GENÇLİK TÜRKİYE’NİN GELECEĞİDİR”

SEKMEN: “GENÇLİK TÜRKİYE’NİN GELECEĞİDİR”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mersin ve Başkent’ten Erzurum’a gelen 80 öğrenci ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde öğrencilerle görüşen Başkan Sekmen, gençlere tarih ve kültür şehri Erzurum’u anlattı. Sekmen, şunları kaydetti: “Erzurum kadim bir şehirdir. Erzurum bir tarih ve kültür şehridir. Çok sayıda kültürel eserimiz vardır. Medreselerimiz, camilerimiz, tabyalarımız, kalelerimiz, hanlarımız... Erzurum aynı zamanda bir ticaret merkezidir. İstanbul ve İzmir’den sonra üçüncü gümrük kapısı Erzurum’daymış… Türkiye ve Avrupa’nın en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Palandöken, Kandilli ve Konaklı Kayak Merkezleri şehrimizde bulunmaktadır. Erzurum Havalimanı’na uçakla indikten 15 dakika sonra kayak merkezindesiniz. Kayak merkezinin de şehir merkezine yakınlığı beş dakikadır. Erzurum Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (Universiade 2011) Erzurum’da yapıldı. Yine EYOWF 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali Erzurum’da düzenlenecek. Şubat ayında hepinizi, tüm geçleri Erzurum’a davet ediyoruz. Her yıl Uluslararası Buz Tırmanış Festivali düzenliyoruz. Şehrimiz bir spor şehridir. Biz burayı spor merkezi olarak ilan ettik. Buradan kış sporlarıyla ilgili sporcular ile güreşçi, karateci, boksör ve diğer branşlarda çok sayıda sporcu yetişiyor.”

 

SPORA VE SPORCUYA TAM DESTEK

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’da spora ve sporcuya tam destek verdiğini bildirdi. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her çeşidine destek veriyoruz. Ödül alanlara büyük imkânlar sunuyoruz. Erzurumspor bu sene şampiyon oldu, her futbolcuya bir tane daire verdik. Yine Olimpiyatlar, Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası gibi uluslararası turnuvalarda başarılı olan sporcularımıza başarı durumlarına göre altın ödüllerimiz var. Palandöken Dağı’nın eteklerinde Yüksek İrtifa Kamp Merkezi yaptık. Şuanda sahalarımızda futbol takımları sezon öncesi kamplarını yapıyor. Size tavsiyelerim; mutlaka milli ve manevi değerlerimize bağlı olmalısınız. Her milletin milli değerleri var, her milletin manevi değerleri var.  Bu değerlerle kendinizi yetiştirirseniz değerli ve başarılı insan olursunuz. Atalarımız bir asır evvel dünyanın 3 büyük devletinden biriydi. Biz o konumu niye tekrar yakalamayalım? Ama hepimizin gayretli olması lazım, hepimizin alın teri olması lazım. Size güveniyoruz. Bu ülkenin sorunlarını hep beraber çözeceğiz. Herkes kendini yetiştirecek, alanında başarılı olacak. Eğer biz geleceğe iyi hazırlanıp, başarılı olmazsak biliyorsunuz ki ülkemiz üzerinde oynanan hain oyunların biri bitmeden diğeri başlıyor. Bunun için her zaman hazır olacağız, uyanık olacağız vatanımızı, milletimiz, devletimizi koruyacağız. ‘Ben ne yapabilirim, ben neyim?’ demeyin, sizin biriniz çok şeyi değiştirebilir. Hepiniz birer Fatih’siniz, bu ülkeye hatta dünyaya şekil verecek insanlarsınız. Kendinize böyle güveneceksiniz. Bahtınız, yolunuz, geleceğiniz açık olsun…”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25