• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Sınır ilçeleriyle ilgili 11 proje tamamlandı

Sınır ilçeleriyle ilgili 11 proje tamamlandı
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Sınır İlçeler Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı (SESKAP) kapsamında desteklediği 12 projeden 11 tanesi tamamlandı.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Sınır İlçeler Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı (SESKAP) kapsamında desteklediği 12 projeden 11 tanesi tamamlandı.


Projelerin tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyetini dile getiren, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, “Ekonomik ve sosyal hayata canlılık kazandırmayı amaçlayan bu projeler, öncelikli sorunlara müdahale etmeyi amaçlıyor. 1. grupta 12 proje, 2. grupta 15 proje olmak üzere toplamda 27 proje için 13 milyon lira kaynak tahsis ettik. Birçok proje tamamlandı, bazı projeler ise devam ediyor. Bu projeler ile Bölge halkının hayatına dokunmaya ve değer katmaya devam edeceğiz” dedi.


DAP İdaresi Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörlüğü tarafından yürütülen program kapsamında; Doğubayazıt Ahmedi Hani Halk Kütüphanesi, 3 adet Mobilite Projesi, Çıldır Sınır Ticaret Merkezi, Akyaka Toplum Merkezi, Damal Gençlik ve Kültür Merkezi, Digor Eski Hastane Binasının Gençlik ve Kültür Merkezine Dönüştürülmesi Projelendirilmeleri ve Tuzluca Çok Amaçlı Kadın Üretim ve Dayanışma Evi, Arpaçay Köy Okullarının Onarımı ile Digor Arazilerden Taşların Temizlenmesi projeleri gibi toplam 27 proje desteklendi.
Kalkınma Bakanlığının talimatıyla oluşturulan SESKAP kapsamında, belirlenen alanlarda sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin geliştirilmesi, desteklenmesi, sonuçlarının izlenmesi ve sürdürülebilir bir kalkınma modeli oluşturulmasına ilişkin, Temmuz 2015’te sınır ilçeleri kaymakam ve belediye başkanlarının katılımıyla, DAP İdaresi arasında ödenek tahsisi yapılan projeler için protokol imzalanmıştı. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25