• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • Erzurum 2 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Son dakika haberi: Adana'da öğrenci yurdunda facia: 12 ölü..

Son dakika haberi: Adana'da öğrenci yurdunda facia: 12 ölü..
Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 kız öğrenci ile 1 kadın görevli hayatını kaybetti, 22 öğrenci yaralandı.

34 ortaöğretim öğrencisinin kaldığı yurtta, alt kattaki öğrencilerin kurtulduğu, üst katlara çıkanların hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yaralanan çok sayıda öğrenci pencerelerden atlamış. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yangın merdivenin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış" dedi, anahtarların hayatını kaybeden eğitmende olduğunu söyledi. Sözlü, çocukların cansız bedenlerinin yangın merdiveninin yanında bulunduğunu sözlerine ekledi. Yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı değerlendiriliyor.

 

SON DAKİKA: Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan 'Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam 19.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 22 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 11 öğrenci ve 1 eğitmenin cesedini buldu.

8 ÖĞRENCİ ÇATIDA, 3 ÖĞRENCİ VE EĞİTMEN 2. KATTA BULUNDU

8 öğrenci kaçtıkları çatıda, 3 öğrenci ve eğitmen de 2. katta hayatını kaybetti. AdanaValisi Mahmut Demirtaş yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise olay sırasında yangın merdivenin kilitli olduğunu belirtti. Facianın duyulmasının ardından 4 bakan Aladağ’a gitti. CHP de heyet gönderdi.

Son dakika haberi: Adanada öğrenci yurdunda facia: 12 ölü..

PENCEREDEN ATLADILAR

Adana’nın Aladağ ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan Süleymancılar'a ait olduğu iddia edilen Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yangın çıktı. İçeride bulunan öğrencilerden bazıları paniğe kapılarak birinci ve ikinci kat pencerelerinden atlayarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bazı öğrenciler de üst katlara kaçarak çatı katına sığındı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Pencerelerden atlama sonucu vücudunda kırıklar oluşanlar ile dumandan etkilenen öğrenciler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerini yapmasından sonra hastanelere kaldırıldı.

Bir ambulansta 9 cansız bedenBir ambulansta 9 cansız beden

ÜÇ SAATTE SÖNDÜRÜLEBİLDİ

İtfaiyenin çabaları sonucu yangın 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binaya giren itfaiye erleri, 8 öğrencinin cesedini çatı katında, eğitmen ve 3 öğrencinin cesedini de ikinci katta buldu. Cesetler otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü. 9 cesedin 1 ambulansla götürülmesi dikkat çekti.

Adanada öğrenci yurdundaki yangına yayın yasağıAdana'da öğrenci yurdundaki yangına yayın yasağı

ÇATI YANINCA ÇÖKTÜ

Aladağ İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, 3'üncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. Ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtildi.Yangının kontrole alınmasının ardından girilen yurt binasında önce 5, daha sonra da 7 yanmış cesede ulaşıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettiğini, ancak ormanlık bir bölgede bulunan binada bolca ahşap kullanıldığını, yangının bu nedenle kısa sürede büyümüş olabileceğini belirtti.
Yetkililer, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan öğrenci olmadığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak: İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı...Başbakan Yardımcısı Kaynak: İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı...

DUVAR AHŞAP, YER HALI KAPLI

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, ilk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını söyledi. Binanın içinin ahşap kaplama, yerlerin de halıyla kaplı olması nedeniyle yangının kısa sürede büyüyüp üst katları sardığı ifade edildi. 

Son dakika haberi: Adanada öğrenci yurdunda facia: 12 ölü..

‘YANGIN MERDİVENİNİ AÇAMADILAR’

Yurdun 54 öğrenci kapasiteli olduğunu yangın sırasında 34 öğrenci bulunduğu bildirildi. Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle olay yerine akın eden ailelerden çocuklarına ulaşamayanlar gözyaşlarına boğuldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yangın merdivenini içeriden kilitli olduğu için açamadıklarını söyledi.

18 bin nüfuslu ilçeye takviye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemi alalan ekipler bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

Son dakika haberi: Adanada öğrenci yurdunda facia: 12 ölü..

8 YIL ÖNCE DE 18 ÖĞRENCİ ÖLMÜŞTÜ

Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde 1 Ağustos 2008’de yine Süleymancılarla bağlantılı “Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği”nin kaçakKuran kursu verdiği Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu tüpgaz patlaması sonucu çökmüş ve 18 öğrenci yaşamını yitirmişti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı: Kapılar kilitliymişAdana Büyükşehir Belediye Başkanı: Kapılar kilitliymiş

 

Adanadaki faciaya hükümetten ilk açıklamaAdana'daki faciaya hükümetten ilk açıklama

6 ÖĞRENCİ DEVLET HASTANESİNE KALDIRILDI

Edinilen bilgiye göre, Adana’nın Aladağ ilçesinde bir yurtta çıkan yangında yaralanan öğrencilerden 6’sı Kozan Devlet Hastanesine getirildi. Ambulanslarla Kozan Devlet hastanesine getirilen yaralılar hastanede hazır bekletilen görevliler tarafından tedaviye alındı. Hastaneye gelen yaralıların isimleri şöyle: “Yasemin Kara (13), Hafize Sultan(12), Seda Topbaş(12), Şule Altun (11),Emine Pertlek (12) ve Nefize Sarıkaya(14).”

Yaralı öğrencilerin tedavisi devam ederken yakınları da hastaneye akın etti.

Son dakika haberi: Adanada öğrenci yurdunda facia: 12 ölü..

ERDOĞAN, YURTTAKİ YANGIN FACİASI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’nın Aladağ ilçesinde orta öğrenim kız öğrenci yurdunda çıkan yaygında can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Vali Demirtaş’tan konuyla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faciada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulunduğu öğrenildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Adana Valisi'nden bilgi aldı.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Adana'ya geldi. Bakanlar, karayoluyla Aladağ İlçesi'ne geçti.

İTFAİYE MÜDÜRÜ: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan, İtfaiye müdürü Nihat Sarraf, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.


 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25