• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Erzurum -2 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

SURİYELİ SİVİLLER SINIRA AKIN ETTİ

SURİYELİ SİVİLLER SINIRA AKIN ETTİ
Binlerce Suriyeli Kilis'teki sınır kapısının karşı tarafında yoğunluk oluşturdu. Asker ve polislerin izinleri kaldırıldı.

Halep ve çevresinden kaçan binlerce Suriyeli, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşı tarafında yoğunluk oluşturdu. Başbakan Davutoğlu bugün 70 bin kişinin Türkiye'ye doğru hareket ettiğini açıklamıştı. Öte yandan, Kilis’te sınırdaki hareketlilik nedeniyle görevli asker ve polislerin izinleri ikinci bir karara kadar kaldırıldı.

Suriye'deki iç savaşın 5'inci yılında, binlerce Suriyeli, rejime bağlı birlikler başta olmak üzere, terör örgütleri IŞİD ve PYD ile Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle yaşadıkları bölgeleri terk ediyor.

Yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed rejimine bağlı askerler ile onlara destek veren Rusya, İran ve Hizbullah mensupları arasındaki çatışmaların Halep ve çevresinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Halep ve çevresindeki yüzlerce köyden kaçan binlerce Suriyeli sivil, ÖSO'nun kontrolünde bulunan Esselame, Şemmarin, Siccu ve İğde kamplarına yerleştirilirken, birçok sivilin de Türkiye sınırına doğru yürüdüğü belirtiliyor.

Bu arada, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda meydana gelen yoğunluk nedeniyle, güvenlik önlemleri artırılırken, kentte görev yapan sağlık ekiplerinin ise sınır bölgesine sevk edildiği öğrenildi.

ASKER VE POLİSLERİN İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

Halep ve köylerindeki evlerini terk ederek Türkiye’ye gelmeye başlayan Suriyelilerden bazıları sınıra dayandı. Azez’e yakın köylerden yola çıkan ve sayıları bini bulan kalabalık, Kilis’in Arpakesmez Köyü’nün bulunduğu bölgede tel örgülere ulaştı. Türkiye’ye geçişlerine izin verilmeyen kalabalığın bekleyişinin devam ettiği sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı.

Kilis’te sınırdaki hareketlilik nedeniyle görevli asker ve polislerin izinleri ikinci bir karara kadar kaldırıldı.

BAŞBAKAN İNGİLTERE'DEN DUYURMUŞTU: BİNLERCE KİŞİ YOLA DÜŞTÜ

Halep ile ilgili flaş gelişmeyi bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'den duyurmuştu. Davutoğlu, Halep'in bombalanmasının ardından 70 bin kişinin Türkiye'ye doğru yola çıktığını söylemişti. Rusya'nın ağır hava bombardımanı desteğiyle Halep'te karadan ilerleyen Beşşar Esad güçleri, merkezi tamamen kuşatmaya  çalışıyor. Rusya ve Esed'in hedefi, muhaliflerin merkezden İdlib ile bağlantıyı sağladıkları Kastillo-Anadan yolunu da ele geçirmek.

"DURUM ENDİŞE VERİCİ"

Başbakan bugün ayrıca, "Halep Türkiye Suriye arasında bir yaşam koridorudur. Dünyanın dört bir yanından gelen destekler ve yardımlar bu yol üzerinden geçiyor. Suriye rejimi ve Hizbullah gibi uç milis güçler ve Rus hava saldırıları bu hayat koridorunu kesmeye çalışıyor. Türkiye yardımlarını sürdürüyor ve sürdürecektir ancak durum çok endişe verici.Bu savaşın dışında etnik temizlenmedir. Rusya'nın saldırılarının yüzde 90'ı okul ve hastanelere yöneliktir. Saldırılanlar masum siviller. BM'ye sesleniyoruz. Umudumuzu kaybetmek üzereyiz. BM sadece lüks mekanlarda Madaya'da Halep'te İdlib'de ne olduğunu düşünmeden konuşmalara gerçekleştiriyorlar" diye konuşmuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25