• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Suudi Arabistan'a balistik füze atıldı !

Suudi Arabistan'a balistik füze atıldı !
Yemen'den Suudi Arabistan'a balistik füze atılmasından sonra Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz flaş kararlar aldı.

Yemen'den Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'a, yönelik balistik füze saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda can ve mal kaybı olmadığı açıklandı. Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na balistik füze attıklarını duyurdu.

Öte yandan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, füze saldırısı sonrası hükümette ve silahlı kuvvetlerde revizyona gitti. Sıcak gelişmelerin yaşandığı ülkede bazı prenslerin gözaltına alındığı iddia edildi.

Al Arabiye televizyonu ve haber sitesi tarafından duyurulan saldırı haberinde, füzenin Suudi arabistan füze savunma sistemleri ile Riyad kenti yakınlarında havada etkisiz hale getirildiği ifadesi yer aldı.

Füzenin imhası sırasında meydana gelen patlamanın Riyad'ın bir bölümünden de duyulduğu belirtildi. 

HAVA TRAFİĞİ NORMALE DÖNDÜ

Saldırı nedeniyle can kaybı olmadığı ve maddi bir zararın oluşmadığı aktarılan haberde, havaalanındaki hava trafiğinin de normal seyrinde devam ettiği kaydedildi.

HUSİLER DOĞRULADI

Öte yandan, Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na balistik füze attıklarını duyurdu.

İmha edilen füzenin parçaları böyle görüntülendi.

SALDIRI SONRASI PEŞ PEŞE GELİŞMELER

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, füze saldırısı sonrası hükümette ve silahlı kuvvetlerde revizyona gitti. Ülkede rüşvet ve yolsuzlukların engellenmesi için komisyon kurulmasını kararlaştıran Kral Selman bin Abdulaziz’in ciddi yaptırım kararları aldığı kaydedildi. Ayrıca sıcak gelişmelerin yaşandığı ülkede bazı prenslerin gözaltına alındığı iddia edildi. 

Yemen'den, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a balistik füze saldırısı gerçekleştirilmesinin ardından ülkede hareketli dakikalar yaşanmaya başladı. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in kraliyet kararnameleri yayımlayarak kabinede revizyona gittiği kaydedildi. Kraliyet kararnameleriyle Suudi Arabistan’da Kraliyet Muhafızları, Ekonomi ve Planlama bakanları ile Deniz Kuvvetleri Komutanı değiştirildi. Ayrıca ülkede rüşvet ve yolsuzlukların engellenmesi için Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun kurulması kararlaştırılarak ciddi yaptırımların olacağı bildirildi. Komisyonun, kişi, kurum ve kuruluş yetkilileri hakkında gerekli incelemeleri yapma yetkisinin bulunduğu, yapılan araştırmalar neticesinde yolsuzluk yaptığı kesinleşenlerin mal varlıklarını dondurma, haklarında gözaltı kararı verme ve yurtdışı çıkış yasağı koyma yetkilerinin olacağı kaydedildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25