• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Tabip Odası’nda Fatih Kacıroğlu dönemi

Tabip Odası’nda Fatih Kacıroğlu dönemi
Erzurum Kars Gümüşhane Bayburt Ardahan Iğdır Tabip Odası Başkanlığına Dr. Fatih Kacıroğlu getirildi.

Hafta sonu yapılan Erzurum Kars Gümüşhane Bayburt Ardahan Iğdır Tabip Odası genel kurulunda yeni yönetim belirlendi. 
Erzurum Tabip Odası Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu yaptığı açıklamada, var olduğu günden beri insanlık için huzur, refah, adalet sağlamayı kendisine gaye edinmiş olan necip milletimizin kurmuş olduğu medeniyetlerin insanlığa ışık tuttuğunu belirterek, “Yüzyıllar boyunca her alanda öncül olduğu gibi, insan sağlığında da öncül millet olarak kendini taçlandırmıştır. 
Avrupa’nın Avicenne ismiyle andığı İbn-i Sina’ya ait kitaplar yüzyıllar boyu tıp öğretim kitapları olarak çeşitli dillere çevrilip kaynak olarak kullanılmış, aynı zamanda modern tıbbın temelindeki en kıymetli harç olmuştur. Tarihte ilk Göz Hastalıkları kitabını yazan Şerafettin Ali bin İsa El-Kehhal, Kambur lakabıyla meşhur olan ve verem mikrobunu Robert Koch’dan 150 yıl önce tanımlayan Abbas Vesim Efendi, birçok ilim sahasında üstatlığı yanı sıra Anatomi ilminde eserleriyle tıp biliminde ufuk açan İbrahim Hakkı Erzurumi, mikrobu ilk tanımlayan Akşemseddin ve daha nice Türk Tıp Âlimleri insan sağlığının korunması, hastalıkların tedavi edilmesi hususunda büyük katkılar sağlamışlardır. Hekimlik mesleği milletimiz nezdinde hep saygın konumda olmuş, hekimlere hep farklı gözle bakılmıştır. Çünkü milletimiz Şeyh Edebali ile kelimelere dökülen o yüce öğüdü kendisine mihmandar olarak seçmiştir. Ne diyordu Yüce Bilge Şeyh Edebali, “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.” Hekimlik mesleği, fedakârlıklarla örülü bir meslektir. Hekimlik, kendinden imdat bekleyenlere ailesinden biri gibi yardım etmekten geri durmamanın adıdır. Hekimlik mesleği onurdur. Hekimlik mesleği gururdur. Hekimlik mesleği insan sağlığını korumak ve geliştirmek için kendini yok saymaktır” diye konuştu. 
Bu ulvi meslek sahiplerini temsil etmek onurunu kendilerine verdiği için seçime katılan ve oy kullanma nezaketini gösteren tabip odasının tüm üyelerine ayrıca Erzurum Tabip Odası Yönetimi adına teşekkür eden Başkan Dr. Fatih Kacıroğlu, “Yönetimi devraldığımız arkadaşlarımıza da geçen dönemde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Başkan Uz.Dr. Ayhan Kul Bey nezdinde teşekkür ediyoruz” dedi. 
Başkan Dr. Fatih Kacıroğlu, Erzurum Tabip Odası yeni yönetim olarak vizyon ve misyonmlarını ise şöyle özetledi; 
“Toplum sağlığına olumlu katkılar sağlamak için çeşitli çalışmalar yapmak; Devletimize ve milletimize hizmet noktasında, meslektaşlarımızın da fikirlerini alarak faaliyet göstermek; Bilimsel anlamda meslektaşlarımıza katkı sağlayacak organizasyonlar planlamak; Meslektaşlarımız için çeşitli sosyal faaliyet sahaları oluşturmak; Meslektaşlarımız ile toplum arasında köprü olmak; Yeni yönetimimiz ve yönetim anlayışımızla beraber, odamıza bağlı illerde vazife yapan tüm hekimlerimizi önemsediğimizi belirtiyor, onların sorunlarını kendi sorunlarımız olarak gördüğümüzü vurgulayarak odamıza üye olmaya davet ediyoruz.” 
Erzurum Kars Gümüşhane Bayburt Ardahan Iğdır Tabip Odası yönetimi şu isimlerden oluştu; 
Dr. Fatih Kacıroğlu (Başkan) 
Prof.Dr. Zeynep Çakır 
Yard.Doç.Dr. İbrahim Selçuk Esin 
Yard.Doç.Dr. Mustafa Ceylan 
Yard.Doç.Dr. Özgür Çelebi 
Uz.Dr. Murat Gülşen 
Dr. Fatih Aras 
BÜYÜK KONGRE DELEGESİ 
Prof.Dr. İsmail Malkoç 
Doç.Dr. Onur Burak Dursun 
Doç.Dr. Talip Şener 
Yard.Doç.Dr. Berrin Kadıoğlu 
Yard.Doç.Dr. Abdülkerim Olğun 
Uz.Dr. Demet Say Kömeç 
Dr. Furkan Soner Taş 
DENETLEME KURULU 
Doç.Dr. Konca Altınkaynak 
Dr. Üsame Ömer Demir 
Dr. Murat Maksut Çalbay 
ONUR KURULU 
Prof.Dr. Ahmet Nezih KÖK 
Prof.Dr. Orhan Ateş 
Doç.Dr. Celal Çerçi 
Dr. Gürsel Bedir 
Dr. Mehmet Meral 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25