• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Taşkesenlioğlu’na büyük ödül

Taşkesenlioğlu’na büyük ödül
9. Uluslararası Girişimci Kadınlar Zirvesi (IWEC 2015) bu yıl İstanbul Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde İstanbul’da yapıldı.

IWEC 2015 töreninde, Türkiye adına yurtdışında yaptığı yatırımlar ve kadın girişimciliği alanında başarılı çalışmaları nedeniyle AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, ödüle layık görüldü. Zirve’nin 2015 yılı teması; “Kadın girişimlerinin küresel ölçekte buluşması; Büyümeyi kadınların ekonomiye katılımıyla sürdürme" olarak belirlendi. 2006 yılında Barcelona ve Manhattan Ticaret Odaları tarafından kurulan ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen IWEC, küresel ölçekte kadın girişimciliğine katkıda bulunuyor. Her yıl düzenlenen ödül töreniyle uluslararası pazarda faaliyet gösteren veya göstermek isteyen kadınları uluslararası ortamda birleştirmeyi amaçlıyor.

Türkiye’ye büyük gurur yaşattı

Bu yıl dünyadan 27 başarılı kadının ödül aldığı zirvede, yurtdışında yaptığı yatırımlar ve kadın girişimciliği alanında başarılı çalışmaları nedeniyle Türkiye’den AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile Hatice Güner Kal ödüle layık görüldü. Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen ve 28 ülkeden zor işleri başaran 100 kadın girişimcinin de katıldığı törende ödülünü alan Taşkesenlioğlu, girişimci kadınlar adına Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.

Kadın girişimcilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirten Zehra Taşkesenlioğlu, “Hayatın ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alandaki kalkınma başarısının arkasında mutlaka bir kadının bulunduğunu görüyoruz. İş hayatından aile hayatımıza kadar bütün alanlarda rol alan kadınların destek görmemesi üzüntü verici bir durumdur. Kadın girişimcilerin desteklenerek her geçen gün sayılarını artırarak ülkemizin ekonomisine birçok katma değer katacağını bir gerçek olarak göreceğiz” dedi. Avustralya’dan Güney Amerika’ya kadar kadın girişimciliğini teşvik eden IWEC ağındaki kadın girişimciler, yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ticaret hacmini temsil ediyor. Kâr amacı gütmeyen bir tüzel yapıya sahip olan vakfa, emekli ABD Büyükelçisi Ruth Davis başkanlık ediyor. Başarılı kadın girişimcilerin ödüllendirildiği Zirve’de ödül alacaklar, IWEC ağında bulunan ticaret ve sanayi odaları tarafından yapılan bir çalışma sonucu tespit ediliyor. Ağa dahil her oda tarafından belirlenen üç aday, IWEC’in New York’taki merkezinde değerlendiriliyor ve o yılın ödül sahipleri tespit ediliyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25