• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 7 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Taşkesenlioğu’ndan Demirtaş Ve Yüksekdağ’a Tepki...

Taşkesenlioğu’ndan Demirtaş Ve Yüksekdağ’a Tepki...
Erzurum AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Kardelen TV’de yayınlanan Gündem Özel programına katıldı.

Gazeteci Esat Bindesen ve İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ayhan Türkez’in sorularını yanıtlayan Taşkesenlioğlu, ülkede devam eden terör operasyonlarını değerlendirdi.Devletin kudretli tarafını gösterdiğini söyleyen Taşkesenlioğlu, PKK’nın şehir yapılanmalarına ciddi zararlar verildiğini söyledi. Taşkesenlioğlu, “Biz 22 Temmuz itibariyle huzur ve demokrasi operasyonlarına başladık. Buna huzur dememizin sebebi bölgede ciddi anlamda huzursuzluk çıkarmışlardı. Bu huzursuzluğu çözüm sürecinde başlattılar. Biz çözüm sürecine girdiğimizde dedik ki silahlarla bir araya gelip konuşmanın imkanı yok. Silahları masanın kenarına bırakalım. Ama maalesef terör örgütü bu silahları bırakma yerine halkın karşısında yeni bir güç yeni bir devletmiş gibi hareket etmeye başladı. Devlette olsanız tahammül sınırınız bir yere kadar. Hep ısrarla söylediğim bir şey var. Devlet olarak şefkat tarafımızı her zaman gösteriyoruz ama bazen de Hz. Hamza gibi kılıcımızın ters tarafıyla kesmesini de biliriz. Dolayısıyla kudretli tarafını da göstermemiz lazım. Bunu kendimiz için değil o bölgede yaşayan halk için gösteriyorsunuz. O bölgede çocukları kaçıranların karşısında devlet ‘edi bese’ dedi. Bunun üzerine ciddi bir operasyon başladı. Artık şehir yapılanmalarının üzerine de ciddi bir şekilde gidildi. Şehir yapılanmaları ağırlıklı olan bölgelerde kazdıkları hendeklere kendileri de düştüler. Hendek kazarak insanların hayatlarını tehlikeye atanlara karşı devlet operasyonlarını başlattı. Bu operasyonları da maalesef şehitlerimiz var” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİN ACISINI HEPİMİZ YAŞIYORUZ”

Kendisinin de kardeş acısı yaşadığını söyleyen Taşkesenlioğlu, şehitlerin acısını çok iyi anladıklarını ifade etti. Taşkesenlioğlu, “Operasyonlarda şehit olanlar bizim kardeşlerimiz. Ya amcamızın çocuğu, ya dayımızın çocuğu, ya kız kardeşimizin eşi. Hiç biri bize yabancı değil. Geçen hafta İspir’de şehidimizin evine gittik. Benim annem evlat acısı görmüş bir insan. Evlat acısını yaşayan bir annenin duygularını daha çok yaşıyorsunuz. Kardeş olarak bunu daha iyi anlıyorsunuz. Neden bu yapıldı. Ben yatağımda daha huzurlu yatayım diye. Bunun sorumluluğu çok ağırdır” dedi.

“HDP’YE EN GÜZEL CEVABI HALK VERİYOR”

HDP’li milletvekilleri topa tutan Taşkesenlioğlu, bölge halkının artık destek vermediğini söyleyerek şunları kaydetti; “Operasyonlar Nusaybin ve Yüksekova da devam ediyor. Kesinlikli burdan çıkamayacaklar dediler. Bölge halkının ferasetli duruşuyla o bölge tamamen temizlenip çıkıldı. Bağlarda operasyon başlamıştı. 2 gün sonra HDP vekiller yüzsüzce oraya gitti ve yine cevabı vatandaş verdi. HDP li vekil biz roket atmadık dedi. Vatandaş da ona dedi ki ‘ Biz 40 yıldır burada yaşıyoruz. Devlet benim evime hiç roket atmadı’. Türkiye Cumhuriyetine güvenen vatandaşlarımız var. Bunlar silahları gömünceye kadar operasyonlar devam edecek.”

“HABUR’DAN 20 TERÖRİSTİ ALMAK KOLAYMIYDI ? “

Habur sınır kapısından 20 teröristin içeri alınmasının sebebini de açıklayan Taşkesenlioğlu, bölgede ki ekonomik sorunlara da işarete etti. Taşkesenlioğlu; “Selahattin Demirtaş bir yerden Figen Yüksekdağ bir taraftan kuyrukları sıkıştığı için barış sürecine geri dönelim diyorlar. Böyle bir şey yok. Biz oturduk. Affettik. Haburdan 20 terörist kabul ettik. Bu kolay mıydı. Kim isterdi amcasının oğlunu öldüren teröristi içeriye almayı. Ama biz yeniden olmasın dedik. Ülke kalkınsın dedik. O bölgede şu an hiçbir otel iş yapamıyor. Esnaf kan ağlıyor. Biz bunları durdurmak istedik” diye konuştu

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25