• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

TAVLAŞOĞLU: “KANSERLE MÜCADELEDE FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ”

TAVLAŞOĞLU: “KANSERLE MÜCADELEDE FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen meme kanseri farkındalık etkinliği Tarihi Müceldili Konağı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in eşi Gülay Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın eşi Şeyma Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci’nin eşi Müzeyyen Kiremitci, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mesud Fakirullahoğlu ile diğer yetkililer ve kadınlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Vekili Tavlaşoğlu, kanserle mücadelenin önemine dikkati çekti. Tavlaşoğlu, şöyle devam etti: “Halk sağlığıyla birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın en çok sıkıntı yaşadığı bu konuda beraber ortak bir çalışma yaptık. Kanserle ilgili kurum olarak diğer paydaşlarla birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi doğumdan ölüme kadar hayatın her daim içinde. Bugün hastanelerde hiç kimse eczane kuyruğu beklemiyor. Ama buraya kolay gelinmedi. Bunları yapan, bu aşamaya getiren medarı iftiharımız Erzurum’un evladı Sağlık Eski Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’dır. Çocuklarımıza, gençlerimize bunları lütfen anlatın. Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları lütfen gençlerle paylaşın. Halkımıza 13 yıldır modern sağlık hizmetlerini sunan Hükümetimize, bu hizmetleri yapan Sağlık Eski Bakanımıza, değerli milletvekillerimize ve her şeyiyle kendini Erzurum’a adamış olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi’ye sizler adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

 

“AK PARTİ KADININ HER DAİM YANINDA”

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da, AK Parti’nin her daim hanımların yanında olduğunu kaydetti. Taşkesenlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti olarak iş hayatında, özel hayatta, ekonomik hayatta, sivil toplumda, sağlıklı nesiller yetiştirecek ve sağlıklı nesillerin öncüsü olan kadınlarımızın her daim yanındayız. Biz 81 ilimizde KETEM vasıtasıyla hem kanserin birçok alanında mücadele ediyoruz hem de birçok şehrimizde ücretsiz monografi hizmetleriyle imkânı olamayan hanım efendilerin yanında olarak bu alanda en azından erken teşhisi sağlıyoruz. Kanser sadece kişiyi etkilemiyor aile bireyini etkiliyor, toplumu etkiliyor. ‘Hiçbir kadın, hiçbir aile bu ya da bununla ilgili hiç bir hastalıkla imtihan edilmesin.’ diye dua ediyoruz. Sivil toplum, bu mücadelede hem aileleri destekleyici hem de önleyici faaliyetlerle çok güzel işler yapıyor. Sizlerle beraber, hayatla barışık, kanserle savaşabilecek daha umutlu yarınları inşa edeceğiz.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25