• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • Erzurum 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

TBMM'de tokmaklı, bardaklı kavga: 4 vekil yaralı

TBMM'de tokmaklı, bardaklı kavga: 4 vekil yaralı

TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda, AKP'li milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasındaki kavga çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada 4 milletvekili yaralandı. Başından yaralanan HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Meclis başkanının tokmağı ile CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun göğsüne bir darbe aldığı söyledi.

Meclis Genel Kurulu'nda AKP'li vekiller başkanlık divanındaki tokmakla HDP'li ve CHP'li vekillere saldırdı.  Meclis'te 'İç Güvenlik Paketi' olarak adlandırılan düzenlemenin görüşmeleri sırasında AKP'li millletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri arasında kavga çıktı.Güvenlik Paketi' olarak adlandırılan düzenlemenin görüşmeleri sırasında kapalı oturum kararı alındı. Gazeteciler dahil herkes salondan çıkarıldı. Milletvekilleri ve yeminli stenograflar haricindeki kişiler dışındaki kimsenin Genel Kurul'da olmadığı sırada AKP'li vekiller muhalefet vekillerine saldırdı.
 
 
İktidar ile muhalefet partileri arasında sözlü tartışmanın ardından çıkan kavgada HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP milletvekilleri Musa Çam, Aykut Erdoğdu ile Mahmut Tanal yaralandı. HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün kafasından yaralandığı görüldü. AKP'li vekillerin, CHP ve HDP'li
vekillere saldırdığı ifade edildi.
 
AKP İstanbul Milletvekilleri Bülent Turan ve Metin Külünk, HDP'li vekiller Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü arasında tartışma çıktı. AKP'li vekillerin HDP'lilerin üzerine yürümesi üzerine CHP'li vekiller araya girdi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, tokmakla aldığı darbe sonucu yaralandı. HDP Mersin Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü'nün de kafasına vurulması sonucu başında yaralandı.

Hayat Televizyonu yayınına bağlanan CHP Milletvekili Melda Onur, "Meclise ilk defa sedye girdi. Jammerlarla iletişimimiz engelleniyor. Sebahat hanıma da saldırıldı" dedi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDP'li kadınların kürsüye yürüdüğünü, AKP'li kadın milletvekillerinin bu gruba müdahale etmeye çalışmasıyla olayların çıktığını söyledi. 

Onur, kavgada Meclis'in tokmakla vekil kovalayanlar ve havada uçuşan bardaklarla inanılmaz görüntülere sahne olduğunu aktardı. Melda Onur, Meclis Genel Kurulu'na hasta bakıcıların girdiğini ve yaşanan kavgada CHP'li Musa Çam çiçeklerin üzerine düştüğünü, uzun süre düştüğü yerden kalkamadığını belirtti. Onur ayrıca arbede sırasında Sebahat Tuncel de arada kalarak elinden yaralandığını sözlerin ekledi.
 
HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise; "İç güvenlikle neler olacağını tahmin etmek zor değil. Paketle Türkiye halklarına savaş açıyorlar. Meclis başkanının tokmağı ile CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu göğsüne bir darbe aldı. Kadın vekillerimizin kürsü hareketinin ardından AKP'li vekiller fiziksel şiddete girişti" dedi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25