• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Tek Taş Pırlanta Hep Romantik Oldu

Tek Taş Pırlanta Hep Romantik Oldu
Tek Taş Pırlanta Hep Romantik Oldu

Hayatınızdaki özel kişiyi seçtiğinizde bunu ona anlatmak istersiniz. Hatta hayatınızı onunla paylaşmak istediğinizi açıklama zamanı gelmişse elinizde geleneksel olarak küçük bir kutu vardır. Kutunun içindeyse sevginizin göstergesi bir yüzük. Bu yüzükler hep tek taş bir pırlanta olarak düşünülür.

 

Pırlanta çağlar boyu romantik çağrışımlar yapan, kadınları heyecanlandıran bir mücevher olmuştur. Antik çağlarda Mısırlılar bitki saplarından yaptıkları yüzükleri eşlerine verirlermiş. Tarihte ilk olarak 1477 yılında Burgonia’lı Mary ile evlenen Avusturya arşidükü Maximillan’ın geline pırlanta bir yüzük taktığı kayıtlarda geçiyor. Böylece evliliği ve bağlılığı asırlardır temsil eden yüzükler tek taş pırlanta ile bir klasik halini almışlar.

 

Ama Seçmek Kolay Değil

 

Düğün öncesi telaşlı günlerinizde yapacak çok işiniz olacak. Belki takıların seçimi bile size sorulacak. Bu durumda biraz araştırma yapmakta fayda var. Takılarınızı seçerken neleri göz önünde bulabilirsiniz? Bu konuda http://dugunmevsimi.com/alyans-ve-taki adresi yardımcınız olabilir.

 

Örneğin yaşayış tarzınıza, vücut tipinize, yüz şeklinize ve ten renginize göre seçim yapmanız gerektiğini okuyabilirsiniz. Ya da kumral ve açık tenli olanlara pırlanta ve beyaz altının, esmer ve buğday tenlilere ise zümrüt, yakut, rose altın gibi renkli mücevherlerin daha çok yakıştığını biliyor muydunuz? Bu gibi ipuçları düğün öncesi size yardımcı olacak. Aynı sitede 1989 yılından beri değerli taşlar üzerine çalışan Avis Pırlanta’nın tek taş pırlanta yüzük koleksiyonunu da görebilirsiniz.

 

Düz veya büklümlü halkalar üzerine yerleştiren pırlantalar ile tasarlanan yüzükler zariflikleri ile hemen göze çarpıyorlar. Pırlanta yüzük alırken taşın büyüklüğü ile beraber kesim kalitesinin çok önemli olduğunu, bu yüzden güvenilir firmalardan alışveriş yapmak gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25