• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Teknogp 2 Programı Start Aldı

Teknogp 2 Programı Start Aldı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Atateknokent’in ortaklaşa düzenlediği TeknoGP-2 Lansmanı yapıldı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Atateknokent’in ortaklaşa düzenlediği TeknoGP-2 Lansmanı yapıldı.


Mücedlili Konağı’nda yapılan toplantıya Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Sait Keleş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Daire Müdürleri, Oda, sendika ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı.


Açılış öncesinde bir konuşma yapan AtaTeknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Sadeler, üniversite olarak inovasyon girişimcilere çok önem verdiklerini söyledi.


Bu sene ikincisini yaptıkları projenin önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir bir proje olarak bölgemizdeki genç girişimcileri desteklemesi ve bölgemizin iktisadi gelişimine katkı sunması en büyük hedeflediklerini dile getiren Sadeler, şunları söyledi: “İlkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz TeknoGP programı ile 78 başvuru arasından 4 girişimci desteklendi ve ATA Teknokent bünyesinde şirketleşmeleri sağlandı. Ayrıca bu şirketlerden 2’si Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogrişim desteğini de alma başarısı da gösterdi. Girişimcilerimize geçen yıl toplam 26 bin TL ödül verildi. Bu yıl ödül miktarını 80 bin TL ye çıkardık. TeknoGP projesi esasında tek başına, ne ön kuluçka, ne kuluçka nede bir girişimcilik projesi değil esasında hepsidir. Daha sonra girişimcilerimiz projelerini Teknokent bünyesinde şirketleşerek hayata geçime ve projelerini yatırımcı kurum ve kuruluşlarla buluşturma imkânına sahip olabilecekler. Bu süreçte onlara destek olmak ve projelerini geliştirmelerine yardımcı olmaktan Hem ATATeknokent hem de KUDAKA gurur duyacağız.”


Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal, TeknoGP programının finalisti Prof. Dr. Kamil Haliloğlu, Ankara Kalkınma Ajansı Planlama Birim Başkanı Muhammet Ali Oflaz birer konuşma yaptı.


Daha sonra KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Lokman Pirim, TeknoGP 2 proje pazarının 3 dakikalık kısa filmi üzerinde tanıtım yaptı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25