• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

TİNGADER TÜRKİYE GENELİNDE TEŞKİLATLANIYOR

TİNGADER TÜRKİYE GENELİNDE TEŞKİLATLANIYOR
Kuruluşu bir süre önce gerçekleşen İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Genel Merkezi ’nce bazı illere atama yapıldı.

İnternet Gazeteciliği’nin sorunlarını masaya yatırmak ve çözüm bulmak amacıyla 07 Ağustos 2019 tarihinde Isparta’da kuruluşu gerçekleşen TİNGADER (İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarına başladı. İlk aşamada 10 kente temsilcilik veren TİNGADER’in diğer illerde de teşkilatlanacağı bildirildi.

 

TİNGADER Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik, uzun zamandan beri medya sektörünün içinde olduğunu belirterek, “Yazılı basın tüm dünyada olduğu gibi yerini internet gazeteciliğine bıraktı. Ama hala bir yasamız yok, hala internet gazeteciliğinin sorunları tam anlamıyla masaya yatırılmış değil. İşte biz de bu amaçla yola çıktık ve internet gazeteciliğinin sorunlarının çözümüne katkı sunabilmek düşüncesiyle TİNGADER’i kurduk” dedi.

 

Kuruluş tüzüğünde isimlerinin TİNGADER olarak geçtiğini ancak “Türkiye” ismini kullanabilmeleri için ülke genelinde teşkilatlanmaları gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Çelik, şunları söyledi:

 

“Önce kendimiz güçlü olacağız ve sonra da bu gücümüzü, bu amaçla mücadele eden derneklerle birleştirip internet gazeteciliğine hak ettikleri statünün kazandırılması için çalışacağız. Bu konuda, Anadolu Ajansı’nda bölge müdürlüğü ve akşam sorumluluğu yapmış, emekli olduktan sonra da yerel gazete kurarak önemli tecrübeler edinmiş, sürekli sarı basın kartı sahibi Sayın Müslüm Aktürk ile Isparta Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, çeşitli illerde Kaymakam vekilliği yapmış Basın ve Mevzuat Danışmanımız Sayın Hasan Sadi Kahyaoğlu görevlendirilmiş ve birlikte teşkilatlanma çalışmalarına başlamışlardır.”

 

10 KENTE ATAMA YAPILDI

 İnternet gazeteciliği ve gazetecilerin yasa, yönetmelik, genelgeler çerçevesinde hak ve ödevlerine kavuşmaları için başlattıkları çalışmalar kapsamında 10 ile atama yapıldığını bildiren TİNGADER Genel Başkanı Çelik, şöyle devam etti:

 

“İlk aşamada 10 ilde çalışabileceğimiz arkadaşlarımızı belirledik. İstanbul’da Sayın Cebrail Elmas (İTÜ üyesi-GAP Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi), Ankara’da Sayın Habip Çadırcı (Şanlıurfalılar Platformu Genel Başkanı), İzmir’de Sayın Hüseyin Yoldaş (Milliyet Gazetesi İzmir Bölgesi Yazarı), Mersin’de Sayın Abdullah Biçer (Kanal 7 Mersin Temsilcisi - Mersin Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı), Giresun’da Sayın Nur Kılıç (Piraziz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni-Tempo TV Giresun Temsilci), Erzurum’da Sayın Esat Bindesen (Erzurum Olay Sitesi İmtiyaz Sahibi), Samsun’da Sayın Faik Dündar (Gazeteci-Yazar), Şanlıurfa’da Sayın Mehmet Sıtkı Aloğlu (UYSAD Genel Başkanı),  Antalya’da Sayın Deniz Akgün (Hemşehri Dernekleri Platformu Genel Başkanı) ve Burdur’da da Sayın Yusuf Tortop (Burdur Gazeteciler Derneği eski Başkanı-Çağdaş Burdur Gazetesi’nin ortağı) ile TİNGADER’in daha iyi seviyeye gelmesi için birlikte çalışacağız. Bu arkadaşlarımıza, görevi kabul ederek ellerini taşın altına koydukları için teşekkür ediyorum.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25