• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

TRAFİKTE HATA YAPAN YANDI

TRAFİKTE HATA YAPAN YANDI
Trafikte artık kazaya doğrudan karışmasa da kural ihlali yaparak kazaya sebep olan sürücüler de kazadan sorumlu tutulacak.

Trafikte kusurlu hareket yapan sürücüler de kazalarda sorumlu tutulacak. Hazine Müsteşarlığı, trafik sigortasının genel şartlarında değişik yaptı ve yeni uygulama, geçtiğimiz hafta Resmi Gazetede yayımlanarak, başladı. Buna göre, doğrudan kazaya karışmasa bile trafikte kural ihlali yaparak hem maddi hem de bedeni zarara neden olan sürücüler de artık, kazalarda sorumlu tutulacak ve zarar, kusuru oranında kenditrafik sigortasından karşılanacak. Böylece yeni düzenleme ile trafik sigortasıkapsamına ‘temassız kaza’ kavramı da girmiş oldu.

Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan'ın haberine göre sigortacılar, yeni düzenlemenin, trafik kurallarına uymayarak, trafikte sakıncalı hareket yapan sürücülere yönelik olduğunu belirterek, bu şekilde araç kullanarak kazaya neden olan sürücülerin bazı durumlarda temas olmadığı gerekçesiyle hukuken kazadan sorumlu tutulmadıklarını söyledi. Yeni genel şartlara, ‘kazanın temassız olması sorumluluğa engel olmaz’ maddesi eklendiğini vurgulayan sigortacılar, şu açıklamaları yaptı: “Örneğin, bir araç, dikkatsizce ara yoldan ana yola çıkıyor ve o sırada ana yoldan gelen de çarpmamak için aracı ani kırıp, başka bir araca çarpıyor. Ya da siz normal yolunuzda seyrederken, başka bir araç aniden önünüze çıkıyor, siz de ona çarpmamak için direksiyonu kırıp, kaldırımdaki yaya çarpıyorsunuz. Bu tür kazalar çok oluyor. Sizin hiçbir suçunuz yokken bir anda suçlu hale geliyorsunuz. Bazı durumlarda mahkemeler de, kusurlu hareket edenin hiçbir teması olmadığını gerekçe gösterip, tüm sorumluluğu kazayı yapana yüklüyor ve zararı çarpan sürücünün sigortaşirketi karşılıyor. Oysa yeni düzenleme ile kazaya sebebiyet veren de artık sorumlu olacak, kusuru oranında zarara katılacak ve sigorta açısından hasarlı sürücü olarak değerlendirilecek.”


 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25