• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

TSK MEHMETÇİK VAKFINDAN BAYBURT’A TEŞEKKÜR

TSK MEHMETÇİK VAKFINDAN  BAYBURT’A TEŞEKKÜR
Bayburt iline bağlı Kozluk Köyü halkı adına Kozluk Köyü muhtarı Zekeriya YAVUZ'a, Bayırtepe köyünde besicilik yapan Recep Ali YAYA'ya, Bayburt İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin KOÇYİĞİT'e ve Şen Bayburt Minibüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi

üyeleri adına Başkan Müzellef AKTÜRK'e TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğü’nden gönderilen şilt ve şilt beratları, Vakıf Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri TOPDAĞI tarafından takdim edildi.

TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri TOPDAĞI, şilt ve şilt beratı takdimleri maksadıyla yaptığı ziyaretlerde özetle şunları söyledi:

Vakıf; kurulduğu 1982 yılından bu yana 51.238 Mehmetçik veya Mehmetçik yakınına, toplam 712.758.663 TL yardım yapmıştır. Türk İnsanının vakfa olan sevgisi ve güveni sonucunda yapılan bağışlarla halen 971 şehit/vefat ve malul gazi/engelli Mehmetçik çocuğunu okutuyor. Bakım yardımı devam eden 7.728 malul gazi ve engelli Mehmetçikle birlikte 8.699 kişiye ulaşıyor bu sayı. Vakıf her ay ortalama 7.550.000 TL maddi yardım yapıyor.

Sizler de; yurdumuzun ve milletimizin güvenliği, huzuru ve refahı için canlarını hiçe sayarak şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimize sosyal ve ekonomik destek sağlayan, çocuklarına üniversiteyi bitirene kadar yardım yapan, gücünü yüce milletimizin üstün insanlık ve yardımlaşma duygusundan alan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na yaptığınız bu bağış ile çok anlamlı bir katkı sağladınız. Sizlere tüm şehit/vefat ailelerimiz, malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve gazilerimizden ebediyete intikal etmiş olanları rahmetle anarken, şehit ailelerimize, malul gazilerimize ve tüm Mehmetçiklerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi.

Köy halkı adına yaptıkları bağış nedeniyle şilt ve şilt beratını alan Kozluk Köyü muhtarı Zekeriya YAVUZ; ziyaretten çok mutlu olduklarını ifade ederek “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için her türlü koşulda görev yapan Mehmetçiklerimize destek olmak vatanını, milletini seven her vatandaşımızın olduğu gibi bizim de görevimiz. Elimizden geleni yaptık ama ne kadar yaparsak yapalım o kahramanlarımızın halklarını ödememizin mümkün olmadığını da biliyoruz. Bu nedenle Kozluk Köyü halkı olarak desteklerimiz her zaman devam edecektir” dedi.

Bayırtepe köyünde besicilik yapan ve açık artırma ile sattığı iki tosunun parasını TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Recep Ali YAYA da takdim edilen şilt ve şilt beratını alırken TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliğinin köyüne kadar gelmesinden büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade ederek “Devletimizin varlığı ve Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayarak her türlü koşulda görev yapan Mehmetçiklerimizden Şehit olanların geride kalanlarına, malul Mehmetçiklerimize ve onların çocuklarına destek olmayı bir görev kabul ediyorum. Onların sayesinde bu memlekette huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimden gelen her türlü desteği sağlayacağım” dedi.

Bayburt İl Özel İdare Personelinin yaptığı bağışa istinaden personeli adına şilt ve şilt beratını alan İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin KOÇYİĞİT ise vakfın faaliyetleri ve yaptığı yardımlar hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade ederek “Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında; şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere yardım yapan,  onların çocuklarına bakım ve öğrenim desteği sağlayan TSK Mehmetçik Vakfı’na maaşlarımızın bir kısmını vererek destek olmak istedik. Tüm çalışanlarımız yoğun ilgi gösterdi; belirlediğimiz orandan daha fazlasını verenlerin yanı sıra kullanmadığı 40 günlük izninin parasını da bağışlamak üzere tahakkuk ettirilmesi talebinde bulunan arkadaşlarımız bizi çok duygulandırdı. Yapılan bağış çalışanlarımızın vatan ve millet sevgisinin küçük bir göstergesidir. Desteklerimiz her zaman devam edecektir” dedi.

Şen Bayburt Minibüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinin yaptıkları bağışa istinaden TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğü’nden gönderilen şilt ve şilt beratını üyeleri adına alan Başkan Müzellef AKTÜRK de “Bugün huzur içinde yaşıyor, çalışıyor ve kazanıyorsak bunu bizim için gece gündüz, sıcak soğuk demeden mücadele eden Mehmetçiklerimize borçluyuz. Biz yaptığımız bağışla ve geçen hafta yaptığımız Afrin ziyaretimizle Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25