• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

TSK MEHMETÇİK VAKFI’NDAN YILDIZKENT İMKB ORTAOKULU’NA ŞİLT VE ŞİLT BERATI

TSK MEHMETÇİK VAKFI’NDAN  YILDIZKENT İMKB ORTAOKULU’NA ŞİLT VE ŞİLT BERATI
TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri TOPDAĞI, yaptıkları bağışa istinaden Vakıf Genel Müdürlüğünden gönderilen şilt ve şilt beratını Yıldızkent İMKB Ortaokulu Müdürü Ahmet Muhtar GACIR’a takdim etti.

Şilt takdimi için okul müdürlüğünce çok amaçlı salonda düzenlenen törene öğrenci ve öğretmenler ile Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürleri Hüseyin SARAÇOĞLU ve Sait DEMİR katıldı. Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören; Afrin Harekâtı’na ait özet görüntülerin izlenmesi ve Okul Müdürü Ahmet Muhtar GACIR’ın konuşmasıyla devam etti. GACIR özetle şunları söyledi:

“Bizler devletimizin ve milletimizin birliği ve bağımsızlığı için çok önemli bir harekât icra eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik. İlk önce öğrencilerimizden gelen teklifi, idareci ve öğretmen arkadaşlarımızla olgunlaştırarak işe başladık. Görevli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin gayretleri, tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin destekleriyle düzenlediğimiz etkinlik sonunda elde ettiğimiz geliri, vatan ve milletimiz için her türlü koşulda görev yapan Mehmetçiklerimize destek olan TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışladık. Vatanımızın ve milletimizin birliği ve beraberliği için Mehmetçiğe destek olmayı bir görev kabul ediyoruz. Öğrencilerimiz bu etkinliğe gönülden katkı sağlayarak birlik ve beraberliğimizin önemini gösterdiler. Organizasyonda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, desteklerini esirgemeyen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.   

TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri TOPDAĞI da vakfın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi sundu. TOPDAĞI özetle şunları söyledi:

 “TSK Mehmetçik Vakfı; Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaptığı vatan hizmeti esnasında, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere, toplumsal olarak sahip çıkmak ve destek olmak gibi önemli bir yükümlülüğümüzü toplum adına yerine getirerek; ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.

Vakıf; kurulduğu 1982 yılından bu yana 51.331 Mehmetçik veya Mehmetçik yakınına, toplam 736.047.901 TL yardım yapmıştır.

Şehit/vefat Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımının yanı sıra Gazi ve malul Mehmetçiklere de maluliyet yardımı ile aylık bakım yardımı yapılmaktadır. Bu Mehmetçiklerimizin çocuklarına 18 yaşına kadar aylık 520 TL, öğrenime devam edenlere lise düzeyinde 680 TL, üniversite (Yüksek lisans dâhil) düzeyinde 820 TL aylık yardım yapılmaktadır. Yardım miktarları her altı ayda bir artırılarak yeniden belirlenmektedir.

Şu ana kadar 3.631 Mehmetçik çocuğuna yardım yapılmış ve 985 Mehmetçik çocuğuna yardıma devem edilmektedir. Yardım almaya devam eden 7.754 Gazi/malul Mehmetçik ile birlikte vakfın yaptığı yardımların miktarı aylık olarak 7.700.000 TL’dir.”

Düzenlenen törenin sonunda TOPDAĞI; “Sizler; yurdumuzun ve milletimizin güvenliği, huzuru ve refahı için canlarını hiçe sayarak şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimize sosyal ve ekonomik destek sağlayan, çocuklarına üniversiteyi bitirene kadar yardım yapan, gücünü yüce milletimizin üstün insanlık ve yardımlaşma duygusundan alan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na yaptığınız bu bağış ile çok anlamlı bir katkı sağladınız. Sizlere, sizin gibi pırıl pırıl gençleri yetiştiren ana-babalarınıza, öğretmenlerinize ve okul idarecilerinize tüm şehit/vefat ailelerimiz, malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” diyerek Vakıf Genel Müdürlüğü’nden gönderilen şilt ve şilt beratını Okul Müdürü GACIR’a takdim etti.

Müdür GACIR da şilt ve şilt beratını alırken; “Tüm şehitlerimize rahmet, geride kalan aileleri ile gazilerimize sağlık ve esenlik, Silahlı Kuvvetlerimize de her daim muzafferiyetler diliyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25