• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Erzurum 17 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

TSK MEHMETÇİK VAKFI’NDAN YÜCE TÜRK MİLLETİNE TEŞEKKÜR

TSK MEHMETÇİK VAKFI’NDAN YÜCE TÜRK MİLLETİNE TEŞEKKÜR
TSK Mehmetçik Vakfı tarafından bu yıl kabul edilen vekâleten kurban bağış miktarları ile kesim faaliyetleri hakkında bilgileri içeren ve yüce milletimizin gösterdiği ilgiye teşekkür edilen bir duyuru yayınlandı.

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Yüce Türk Milletine Teşekkür duyurusu şu şekilde:

“Türk Silahlı Kuvvetleri'nde vatani görevini yaparken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimize ve çocuklarına sosyal ve ekonomik destek sağlayan TSK Mehmetçik Vakfı, yüce Türk Milletinin bu yıl yaptığı kurban bağışları ile daha da güçlenmiştir. TSK Mehmetçik Vakfı bu yıl 69.254 hisse vekâleten kurban bağışı kabul etmiştir. Yüce milletimiz, bağrından çıkan Mehmetçik'e olan gönül bağını ve güvenini bir kez daha içtenlikle tazelemiştir.

TSK Mehmetçik Vakfı'nın vekâleten kurban temin ve kesim hizmeti faaliyeti; T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı “2018 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ” ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün ilgili hükümlerine uygun olarak yurt içinde 6 ilde ve 7 ayrı kesim merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Kurbanlıklar; Bilecik, Burdur, Ergani/Diyarbakır, Elâzığ, Oğuzeli/Gaziantep, Şehitkâmil/Gaziantep ve Malatya illerindeki modern kesimhanelerde, hijyenik koşullarda ve her kesimhanede görevlendirilen yeteri kadar Vakıf personeli, veteriner hekim, noter ile din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında kesim merkezlerinin kapasiteleri dahilinde kesilmiş ve kesimler kameralar tarafından kayıt altına alınmıştır. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Hayvan Bilgi sistemine kayıtlı olan kurbanlıklar, kesim işlemi yapıldıkça T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı il/ilçe müdürlüklerinin görevlendirdiği resmi veteriner hekimler tarafından Hayvan Bilgi Sistemi kayıtlarından düşürülmüştür.

Kurban etlerinin bir bölümü, kesim yapılan illerde/ilçelerde ikamet eden şehit ve malul gazi/engelli Mehmetçik ailelerine, aile başına 4,5 kg olacak şekilde ekiplerimiz tarafından teslim edilmiştir. Ayrıca, kurban etlerinin bir kısmı ise Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri tebliğine uygun şekilde konserve kavurma yapılarak tüm kurban bağışçıları ile yardım planında yer alan şehit ve malul gazi/engelli Mehmetçik ailelerine gönderilecektir. Etlerin dağıtılamayan bölümü ekonomik olarak değerlendirilerek, elde edilen gelirin tamamı Vakıftan hâlen yardım alan 8.734 Mehmetçik ailesine yapılan nakdi yardımların ödemesinde kullanılacaktır.

Kurbanlıklarını TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan ve cep telefonu bilgileri ile e-posta adresi bulunan bağışçılarımıza, kurban kesimini müteakip kurban kesim yeri ve sırası hakkında mesajla bilgi verilmiştir. Vakfa adresleri ulaşan vatandaşlarımıza teşekkür mektubu ile noter onaylı kesim tutanağı en kısa zamanda gönderilecektir. Arzu eden bağışçılarımıza kurbanlıkların kesimi esnasında kaydedilen kamera görüntüleri de CD ortamında iletilecektir. Kesim faaliyetine ilişkin görüntüler ayrıca Vakıf internet sitesinde (www.mehmetcik.org.tr) yayımlanacaktır. Kesim bilgilerini öğrenmek isteyen bağışçılarımız, görüntülerin internet sitemize yüklenmesini müteakip, sitemizi kullanarak kurbanlıklarının kesildiği yer ve sırayı da öğrenebileceklerdir.

Öncelikle, “Türkiye Mehmetçik'e, Mehmetçik Türk Milletine Emanettir” şiarına uygun olarak emanetine sahip çıkan kadirşinas bağışçılarımıza en içten duygularla şükranlarımızı sunarız. Ayrıca, bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımız ile vekâleten kurban temin ve kesimi ihalesini kazanarak, kurban kesimini usulüne uygun şekilde yukarıda belirtilen illerde gerçekleştiren; AKM Diyar Et Gıda Hay.İnş.Nak.Tur.San. ve Tic.Ltd. Ş, Anket Et Mamulleri Gıda Tar.Ür. ve Rek.Paz.İth.İhr.Tic.Ltd. Ş, Diltat Gıda İnş.San. ve Tic.Ltd. Ş, Erşan Et ve Et Ürünleri San. ve Tic. AŞ, Miret Gıda Hay.İnş.Nak.Tur.San Tic.Ltd. Ş, Yıl.maz Et Gıda Nak.İnş.Taah. Yapı Malz.San. ve Tic.Ltd. Ş ve kesim bölgelerinde Kurban Bayramı süresince fedakârca çalışan din görevlisi, noter ve veteriner hekimler ile diğer teknik personele teşekkür eder, saygı ve sevgilerimizi sunarız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25