• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Tümsiad ve Dosiad Fırat’a Saldırıyı Kınadı…

Tümsiad ve Dosiad Fırat’a Saldırıyı Kınadı…
Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat’a yönelik Tekman’da PKK yandaşları tarafından yapılan saldırıya TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanlığı’ndan kınama geldi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, geçtiğimiz gün Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat’a ve aracına yönelik Tekman’da PKK yandaşları tarafından yapılan saldırının demokrasiye vurulan bir darbe olduğunu ifade etti. Başkan Burucu Emniyet güçlerinin bu olayın faillerinin yakalanarak gerekenin yapılmasını istediklerini belirterek, “Hiç kimse demokrasinin üzerinde hareket etme hakkına sahip değildir, yapılan saldırı çok çirkin ve demokrasiye atılan bir darbedir” dedi.PKK yandaşları tarafından AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat’a yönelik baskı kurma çabalarının beyhude olduğuna vurgu yapan Başkan Burucu, sandıkta özgür iradenin hakim olması gerektiğini belirterek, sandığa taşla müdahale yerine, demokratik bir kazanım olan oy verme yoluyla mücadele gerektiğine dikkat çekti. Burucu yayınladığı yazılı mesajında şunları söyledi; “Sivil Toplum Kuruluşları olarak millet iradesinin tecelli etmesi gerektiğine inanıyoruz. Partisi ve etnik kökeni ne olursa olsun, seçmen üzerinde fiziki baskı uygulamak asla kabul edilemez. Emniyet güçlerimizin bu yaşanan üzücü olaya ve bundan sonra muhtemel çıkabilecek olumsuz hareketlere karşı hassasiyet göstermelerini ve müdahalede bulunmalarını istiyoruz. Devletimizin bu konuda seçmenlerimize sahip çıkacağına, sandıktan özgür iradenin çıkması için herkesin elinden geleni yapacağına gönülden inanıyoruz. Yapılan menfur saldırıyı kınıyor, Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

 

Dosiad’tan da Sert Tepki

Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD), siyasi bir etkinlik için Tekman’da bulunan, AK Parti milletvekili adayı Abdurrahim Fırat’a yapılan saldırıyı kınadı.DOSİAD tarafından yapılan açıklamada, Saldırının bir akıl tutulması, siyasi tahammülsüzlük olduğu vurgulanarak, “Sayın Fırat’a yapılan saldırıyı kınıyor ve telin ediyoruz” ifadelerine yer verildi.Açıklamada, “Halka temsil ettiği siyasi hareketin hizmet öngörülerini anlatmak ve paylaşmak adına Tekman’da bulunan AK Parti milletvekili adayı Sayın Abdurrahim Fırat’a yapılan çirkin saldırı, teneffürle karşılanan bir çirkin eylemdir. Yüksek irfan ve terbiyenin ifade bulduğu bir ilçemiz olan Tekman halkının da bu saldırıyı teneffürle karşıladığına inanıyoruz. Saldırının, Tarihinde yüksek fikirli vicdan ve siyasi şahsiyetler yetiştirmiş olan bu güzide ilçemizde meydana gelmesi de bizi ayrıca üzüntüye sevk etmiştir. Tekman’ın yüksek vicdanlı ve terbiyeli insanlarının bu saldırıyı yapanlarla aynı duruşu sergilemediğini iyi biliyoruz. Saldırının ardındaki zihniyeti ve saldırı olayını yürekten kınıyor, saldırganları telin ediyoruz.” denildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25