• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

TÜRK DAHİLİ VE CERRAHİ BİLİMLER YOĞUN BAKIM DERNEĞİ (TDCY) ERZURUM(BEAH) TA YOĞUN BAKIM EĞİTİM KURSU DÜZENLEDİ..

TÜRK DAHİLİ VE CERRAHİ BİLİMLER YOĞUN BAKIM DERNEĞİ (TDCY) ERZURUM(BEAH) TA YOĞUN BAKIM EĞİTİM KURSU DÜZENLEDİ..
Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği (TDCY)’nin düzenlediği ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ev sahipliği yaptığı Temel Yoğun Bakım Kursu geniş katılımla hastane konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kursun açılış konuşmasını yapan Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan Türkiye’de sağlık hizmetlerinin ve tedavi yöntemlerinin gelişmesi ile birlikte daha fazla sayıda hastanın yoğun bakım desteğine ihtiyaç duyduğu, artan yoğun bakım yatak kapasitesine rağmen bu talebin karşılanmasında sıkıntılar yaşandığına dikkati çekti.

Erdoan;Bu noktada yoğun bakım yatış endikasyonlarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiği ve yoğun bakım hizmet sunumunda kalitenin arttırılması için çalışanların bilgi ve deneyimlerinin arttırılması gerektiğie vurgu yaptı.

Türkiye de yoğun bakım uzmanı olarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin de 2 yoğun bakım uzmanının görev yapıtığını söyleyen erdoğan yoğun bakım uzmanlarının göreve başlaması ile birlikte hizmet kalitesinin iyileştirilmesinde güzel bir ivmenin hastanemiz bazında yakalandığının altını çizdi.

 Konuşmasının sonunda Yoğun bakım hizmet sunumunda kalitenin arttırılmasına yönelik düzenlenen kursun bilimsel içeriğini organize eden ve yürüten Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneğine teşekkürlerini sundu.

 

 Düzenlelen kursta Yoğun bakımdaki hastaların karşılaşabileceği temel sorunlar ve takip önerileri hakkında katılımcıları bilgilendirmeyi hedefleyen kursa yoğun katılım oldu. Yapılan sunumlarda olgularla yoğun bakımda solunum yetmezliği ve solunum desteği, ileri kardiyak yaşam desteği, yoğun bakımda genel destek tedavileri, sepsis ve septik şok genel yaklaşım, yoğun bakım yapılanması, yoğun bakımda enfeksiyonlara yaklaşım ve yoğun bakımda beslenme konuları tartışıldı. Katılımcıların interaktif bir şekilde katıldığı program sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Gün sonunda yapılan değerlendirmede katılımcılar; düzenlenen kursun içeriğinin çok güzel olduğu ve mesleki gelişimleri açısından çok verimli olduğuna dikkat çektiler.

Katılımcılar program sonunda hastaneyi gezerek hastanede sunulan sağlık hizmetlerine ve teknolojik üstünlüğe hayran kaldıklarını dile getirdiler.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25