• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Türkiye-İran dostluğu düğüne yansıdı

Türkiye-İran dostluğu düğüne yansıdı
Mersin’de, Kadir Aktürk ile İran asıllı Belçika vatandaşı Andia Salari’nin düğün konvoyunda damat Türk bayrağını, gelin ise İran bayrağını salladı.

Türkiye ile İran arasında son zamanlarda yükselen dostluk ilişkileri, Genel Yayın Yönetmenimiz Müslüm Aktürk’ün oğlu Kadir Aktürk ile İran asıllı Belçika vatandaşı Andia Salari’nin düğününe yansıdı. Genç çiftlerin düğün konvoyunda damat Türk bayrağını, gelin ise İran bayrağını salladı.

Nikahları İstanbul’da kıyılan genç çiftler için Mersin’de düğün yapıldı. Marehan Convention Center’da gerçekleşen düğün öncesi ilk tören evde düzenlendi. Geline kuşak bağlanmasından sonra davul zurna eşliğinde oluşan konvoyla Marehan Convention Center’a gelindi. Bu sırada aracın arka tarafında oturan damatla gelinin Türk ve İran bayraklarını sallamaları ilginç görüntülere yol açtı.

Deniz kenarında, ayın ışığı, dalgaların sesiyle güzel bir ortamda; genç çiftlerin sahneye davet edilmesiyle başlayan düğünde özellikle genç davetliler yerlerinde oturmadılar ve gönüllerinde eğlendiler. Damat Kadir Aktürk’ün omuzlara alınıp oynatılması ve yine damadın davul çalarak oynayanlara eşlik etmesi gecenin ilginç anıları arasında yer aldı.

ÖZELLİKLE MERSİN’İ İSTEDİK

Damat Kadir Aktürk, İstanbul’da yaşamasına rağmen düğünü özellikle Mersin’de istemesinin nedenini de şöyle açıkladı: “Ailece Mersin’den İstanbul’a göç etmiştik. Dolayısıyla Mersin’de çevremiz, dostlarımız, arkadaşlarımız var. Ayrıca yakın akrabalarımız da Mersin’de ikamet ediyor. Mersin’i tercih etmemizde ki bir önemli neden de memleketimiz Şanlıurfa’ya yakın olması. Düğünümüze katılarak bizleri onurlandıran bütün akraba, dost, arkadaş ve diğer davetlilere ve özellikle İran’dan, Belçika’dan saatlerce uçak yolculuğu yaparak bu mutlu günümüzü paylaşan eşimin ailesine de çok teşekkür ediyoruz. Allah, bütün bekarlara hayırlı evlilikler nasip etsin.”

Genç çiftler ayrıca düğünlerine çelenk gönderen MERKOÇ GROUP Başkanı Sinan Koç’a, CRD Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş’a, Vefa-Der Mersin İl Başkanı M. Vedat Çobanoğlu ile Ziya Tekin Tarım Ürünleri LTD. ŞTİ. Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Tekin’e de teşekkür ettiler.

Andia-Kadir Aktürk çifti ayrıca, ‘düğünlerinin en güzel şekilde geçmesi’ için gayret saf eden MAREHAN İşletme Müdürü Yılmaz Akbulut, Banket Müdürü Fırat Güzelkaya, Satış Müdürü Şengül Güven, Satış Temsilcisi Ceren Arı, Ulaş Fotoğrafçılık ve öteki görevlilere de teşekkür ettiler.

 

 

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25