• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Erzurum 8 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Tutuklanan FETÖ'cu O Profesör, itiraf etti: 'Fetullah Gülen'e olan saygım ve sevgim bitmiştir' !

Tutuklanan FETÖ'cu O Profesör, itiraf etti:   'Fetullah Gülen'e olan saygım ve sevgim bitmiştir' !
Cem BAKIRCI'NIN ÖZEL HABERİDarbe gecesi tutuklanan Öğretim Görevlisi Çolak, tutuklama sorgu duruşmasında Fetullah Gülen için, "Fetullah Gülen'e olan saygım ve sevgim bitmiştir. " dedi.

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak'ın FETÖ/PYD darbe girişimine karşı başlatılan soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü Lideri Fetullah Gülen için  'Ben Fetullah Gülen'in köpeğiyim' diyerek propaganda yaptığı savcılık soruşturmasında yer verildi. Darbe gecesi tutuklanan Öğretim Görevlisi Çolak, tutuklama sorgu duruşmasında Fetullah Gülen için, "Fetullah Gülen'e olan saygım ve sevgim bitmiştir. " dedi.

 

"FETULLAH GÜLEN'İN KÖPEĞİYİM' DİYEREK PROPAGANDA YAPMIŞ

 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma kapsamında gözaltına alınan Atatürk Üniversitesi Mühendisilik Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak'ın iddiaya göre, FÖTE-PYD Terör Örgütü'nün soruşturma kapsamında etkin isimlerinden olduğuna yer verildi.  Profesörün yaptığı sohbetlerde 'Fetullah Gülen'in köpeğiyim' dediği cümlesi soruşturma zaptında da yer aldı.  Elde edilen fotoğrafların üzerine, 'talebelerim' notu bıraktığı ve örgütün 'manevi abisi' olduğuna yer verildi.

 

"FETULLAH GÜLEN'E SEVGİM VE SAYGIM BİTMİŞTİR"

 

Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ilk sorgusunun ardından FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyesi olmak suçundan tutuklanarak ceza evine konan Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sabri Çolak ,"15 Temmuz'da yaşadığımız olay beri çok yaraladı. Sevdiğim, saygı duyduğum insandı. Fetullah Gülen'e sevgim ve saygın bitmiştir.  Suçluluğu netleşirse ona zarar vermeye çalışacağım. Şu anda gözümden düşmüştür. Ben Fetullah Gülen'i çok sevdiğim için gönülden bağlı olduğum için sorduklarında hep 'övdüm'

 

"BEN FETULLAH GÜLEN'İN KÖPEĞİYİM DEMEDİM'!

 

"Bu örgüte kesinlikle himmet toplamadım. Sadece eğitim kurumlarına yardım ettim. 2013 yılında bir kaç arkadaşımla Pensilvanya'da Fetullah Gülen'i ziyaret ettim. Ben kesinlikle hiç bir yerde 'Ben Fetullah Gülen'in köpeğiyim' demedim' Bu tamamen iftiradır. 17-25 Aralık öncesinde kadar bunun örgüt olduğunu düşünmüyordum. Gönül bağım kopmuştur. Gözaltına alınırken, gelen polis memuru arkadaşıma nüfus cüzdanımı çıkartıp verirken cüzdan içindeki öğrenci listesini gördüler. Benim bu örgütle hiç bir bağlantım yok." dedi.

 

Prof. Dr.  Çolak,  11 Öğretim Üyesi ile birlikte kuvvetli suç şüphesi bulgusu ile çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından FETÖ/PYD kapsamında tutuklanarak ceza evine konmuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25