• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

TÜYAP ERZURUM TARIM VE HAYVANCILIK FUARLARI KAPILARINI AÇTI

TÜYAP ERZURUM TARIM VE HAYVANCILIK FUARLARI KAPILARINI AÇTI
TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarlarını açtı.

Kuruluşumuz TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan Erzurum Tarım, Tarımsal Mekanizasyon, Tarla Teknolojileri ve Erzurum Hayvancılık, Hayvansal Üretim Teknolojileri, Süt Endüstrisi, Yem Endüstrisi Fuarları T.C Tarım ve Orman Bakanlığı, Erzurum Valiliği,  Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörlüğü ve KOSGEB’in değerli destekleri ile Tüyap Erzurum - Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

 

Fuarımız Erzurum Valisi Sn. Seyfettin AZİZOĞLU, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Sn. Aleksey YERHOV, Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Sn. Zehra TAŞKESENLİOĞLU, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Sn. Tamer OSMANAĞAOĞLU, Erzurum Büyükşehir Belediye Bakanı Sn. Mehmet SEKMEN,  Rusya- Trabzon Konsolosu, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Sn. Zekeriyya ERDURMUŞErzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Osman AKAR’ın katılımları ile görkemli bir açılışa ev sahipliği yaptı.

 

İki Fuar Tek Çatı Altında

 

Tüyap Erzurum - Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde 19-23 Eylül 2018 tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Erzurum Tarım ve Erzurum Hayvancılık Fuarları’nda Tarımsal Mekanizasyon ve İlgili Teknolojiler, Traktör ve Tarımsal Mekanizasyon Yan Sanayi, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Tohum, Organik Tarım Ekipmanları, Hayvansal Üretim Teknolojileri, Süt Endüstrisi, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri ve  ilgili ürünler tek çatı altında sergileniyor.

 

Sektörün Bölgedeki Büyük Buluşması

 

360.000 hektar işlemeli tarım arazisi, 1,6 milyon hektar mera alanı, 700 bin büyükbaş, 750 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı ile önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum’da gerçekleşecek fuarlar, bölge ekonomisi açısından önem taşımaktadır.Erzurum Tarım ve Erzurum Hayvancılık 2018 Fuarları kapsamında Tüyap Yurtdışı Bölge ofislerinin çalışmaları sonucu gerçekleştirilen pazarlama faaliyetleri ile Azerbaycan, Gürcistan, İran’dan düzenlenen alım heyetleri ile Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinden fuara gelecek olan heyetlere ev sahipliği yapıyor.

 

Eski Tarım Aletleri Sergisi

 

Tüyap Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarları 1960, 1970 ve 1980’li yıllardan kalan insan ve hayvan gücü ile çalışan tarım aletleri sergisine ev sahipliği yapıyor. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde muhafaza edilen, çoğu artık kullanılmayan alet ve makinelerden oluşan sergi, fuar süresince ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

 

Ziyaret Saatleri

 

Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarlar’ı 19-22 Eylül 2018 tarihleri arasında 09.30 - 19:00 saatlerinde, son gün -23 Eylül Pazar- saat 17.00’a kadar ziyarete açık olacaktır. Fuarlarla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek içinwww.erzurumtarimvehayvancilikfuari.com

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25