• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Twitter ve YouTube Kapatıldı

Twitter ve YouTube Kapatıldı
Mahkeme, adliyede şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından rehin alınmasını içeren görsellerle ilgili sosyal medyaya erişim yasağı getirdi.

Anadolu Ajansı, Erişim Sağlayıcıları Birliği'nin, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yer aldığıTwitter ile YouTube'a erişimin, mahkeme kararı doğrultusunda engellendiğini bildirdiğini duyurdu. Savcının şehit edilmesiyle son bulan terör baskınının fotoğraflarının yer aldığı bazı haber linklerine erişim yasağı getirildi. Yasaklama kararının uygulanma sürecinde sosyal medyaya erişimde sıkıntı yaşanıyor.Reuters'a konuşan bir yetkili ise savcıyla ilgili görüntülerin kaldırılmasını Youtube veTwitter'dan talep ettiklerini bir cevap gelmeyince mahkeme kararı aldıklarını söyledi.

3 NİSAN TARİHLİ KARARI UYGULAMAYAN SİTELERE ERİŞİM BUGÜN ENGELLENDİ

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, internette, FacebookTwitter ve Youtube'un da aralarında bulunduğu internet siteleri ve sosyal ağlarda yer alan 166 uzantının kaldırılmasına karar verdi. Kararda bu içeriklerin kaldırılmaması halinde sitelerin erişiminin tümden engellenmesi kararlaştırıldı. 3 Nisan tarihli bu kararı uygulamayan sitelere erişim bugün engellendi.

Facebook'un söz konusu içeriği kaldırdığı ve bu nedenle erişim yasağı olmadığı öğrenildi.

"TALEP ETTİK, CEVAP GELMEDİ"

Erişim engeli ile ilgili Reuters'a bilgi veren üst düzey bir yetkili de Savcı Kiraz'ın ailesinin görüntülerin yayınlanmasından rahatsız olduğunu belirtti ve "Hem Twitter hem deYoutube'a söz konusu görüntü ve paylaşımların kaldırılması yönünde bir bildirimde bulunuldu ancak onlar kabul etmedi, herhangi bir yanıt da verilmedi. Bu nedenle engelleme talebi doğrultusunda İstanbul'daki bir mahkeme kanalıyla bu karar alındı.Facebook için şu an için bir karar yok" dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25