• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • Erzurum 0 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

TYB Erzurum Şubesi’nin Edebiyat Dergisi Hüma Tanıtıldı

TYB Erzurum Şubesi’nin Edebiyat Dergisi Hüma Tanıtıldı
Erzurum’dan Türkiye’ye Yeni Bir Nefes; Hüma Edebiyat-Sanat Dergisi’nin ilk sayısı tanıtım toplantısı ile yayına başladı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi sürdürdüğü faaliyetlerinin arasına bir yenisini kattı.

Erzurum’da kültür, sanat, edebiyat alanında önemli bir boşluğu dolduran; yürüttüğü faaliyetlerle şehrin bu alandaki ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından HÜMA Edebiyat-Sanat Dergisi yayımlandı.

TYB Erzurum Şubesi tarafından çıkarılan ve “Erzurum’dan Türkiye’ye yeni bir soluk” sloganıyla yayın hayatına başlayan Hüma Dergisinin tanıtım programına, seçkin bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Edebiyat-sanat alanında yayın yapacak olan derginin ilk sayısının tanıtım toplantısına şair, yazar, bürokrat, öğrenciler büyük bir ilgi gösterdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Abdulhalık Karabulut, Erzurum’da böyle bir derginin tanıtım toplantısına katıldığı için mutlu olduğunu dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Erzurum Kültür Turizm İl Müdürü Cemal Almaz’da yaptığı konuşmada HÜMA Dergisi’nin Erzurum’da büyük bir boşluğu dolduracağına inandığın belirterek, müdürlük olarak Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nin her zaman yanlarında olduğunu hatırlattı.

HÜMA Dergisi’nin editörü İsmail Bingöl konuşmasında derginin bir ihtiyaçtan doğduğunu, Erzurum’dan Türkiye’ye bir nefes olmak niyetinde olduklarını belirterek; dergiye destek veren yazar ve şairlere teşekkür etti.

HÜMA Edebiyat-sanat Dergisi 3 ayda bir dosya dergiciliği yaparak yayınlanacak. İlk sayısında Çocuk Edebiyatını konu alan dergi ‘de genç kalemlerin yanı sıra Türk Edebiyatının tanınmış isimleri de yer aldı.

Derginin Yazı İşleri Müdürü Yusuf Kotan ise katılımcılara teşekkür etti ve mizanpajını yapan Zafer Medya’nın grafikerlerinden Ufuk Çetinkaya’ya teşekkür belgesi vereceklerini belirtti.

Teşekkür belgesini Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Abdulhalık Karabulut verdi.

Kotan, kapanış konuşmasında TYB Erzurum Şubesi’nin, Erzurum’da ilkleri yaşatmaya devam ettiğini, çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Erzurum İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Er-Vak Başkan Yrd. Abdurrahman Zeynal, Erzurum Öğretmenevi Müdürü Abdullah Nehir, Beyaz Şehir Palandöken Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Naci Elmalı, Diva-Sen Erzurum Şube Başkanı Yusuf Karadaş, Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, Öz Sağlık İş Sendikası Erzurum İl Başkanı Ebru Kılıç, Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin üyeleri katıldı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25