• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

TYB'DEN TAZİYE MESAJI

TYB'DEN TAZİYE MESAJI
1985-2005 yılları arasında öğrencilik yıllarından başlayarak Erzurum’da kültür-sanat, edbiyat alanlarında çalışmalar yapan Mahmut Balcı’nın vefatı Erzurum’da ve Türkiye’de onu tanıyanları büyük üzüntüye boğdu.

Balcı’nın vefatı ile ilgili Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından başsağlığı mesajı yayınlandı.

TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli tarafından yapılan açıklamada; “yakın dostum, ilk kitaplarımı yayınlayan, Müslümanca yaşamasını bilen ve o yol üzere vefat eden Mahmut Balcı’nın ani ölümü hepimizi derin bir acıya sevk etti. Kültür-sanat faaliyeti yapan; adeta tek kişilik ordu gibi hizmet yürüttüğü alanlarda mücadele eden Balcı’nın erken vefatı

Erzurum’da birçok yazarın, şairin ilk kitaplarını yayınlayan; Erzurum’da bulunduğu yıllarda neredeyse hemen her hafta bir

 

 Türkiye Yazarlar Birliği üyesi Eğitimci Yazar Mahmut Balcı Hakk’ın rahmetine kavuştu. Cuma namazında vefat eden Balcı’nın cenazesi cumartesi günü ikindi namazını müteakiben Esenler Yolağzı Mimar Sinan Camii’nden kaldırılacak.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin bütün çalışmalarını yakından takip eden aynı zamanda TYB’nin kültürel faaliyetlerine fikri desteklerde bulunan değerli üyemize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere eğitim ve kültür camiasına başsağlığı diliyoruz.

 

KİMDİR?

1963 yılında Kilis’te Doğdu. 1982 yılında ise Kilis lisesinden 1989 yılında da Erzurum İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Öğrencilik yıllarında bir süre gazetecilik, editörlük ve radyoda eğitim kültür programları yaptı. Türkiye Yazarlar Birliği üyesi idi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının eğitim kültür komisyonlarında çalıştı. Esenler Güzide Özdilek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kuruluş sürecinde görev yaptı. Eğitimde güzel örnekler, Türkiye Değer Ödülleri gibi yarışmalarda Türkiye jüri üyeliği yaptı. 19.Milli Eğitim Şurası İstanbul çalıştayında görev aldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü strateji geliştirme bölümünde Değerler Eğitimi Koordinatörlüğü ve MEB Ders Kitaplarının yazımında görev aldı. Öncü Okul Yöneticiler Derneğinin kurucuları arasında yer aldı.

Kitapları;

İnsanları Tefrikaya Düşüren Faktörler
Özgürlük Paylaşmaktır
Halkın Valisi Recep Yazıcıoğlu
Bir Barış Elçisi Olarak Hz. Muhammed
Değerleri Yaşamak ve Yaşatmak

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25