• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

UCİM SAADET ÖĞRETMEN ÇOCUK İSTİSMARI İLE MÜCADELE DERNEĞİ’NDEN ÇAĞRI: ‘ÇOCUKLAR İÇİN MAVİ KURDELE TAK!’

UCİM SAADET ÖĞRETMEN ÇOCUK İSTİSMARI İLE MÜCADELE DERNEĞİ’NDEN ÇAĞRI:  ‘ÇOCUKLAR İÇİN MAVİ KURDELE TAK!’
UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’nin ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan Çocuk İstismarı ile mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı "Çocuklar İçin Mavi Kurdele Tak" kampanyasına Türkiye'de destek büyüyor.

Her yıl temmuz ayının ikinci haftasında tekrarlanan Mavi Kurdele Kampanyası, UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan’ın ve Genel Başkan Yardımcımız Yücel Ceylan’ın geçtiğimiz yıl Ağrı’da kaybettiğimiz çocuğumuz Leyla’nın ailesini taziye ziyareti sonrasında çocuk ölümlerine, kayıplarına ve istismarına dikkat çekmek üzere başlattığı bir talep ve farkındalık niteliği taşıyan önemli bir çağrıdır. Bu kampanya ile Çocuk İstismarı ile Mücadele'de İhtisas Mahkemelerinin kurulması, suçlu takip sisteminin oluşturulması, istismarcıların tutuklu yargılanması, Çocuk Koruma Eğitiminin Milli Eğitim müfredatına eklenmesi, yargıda çocuğun üstün faydası ilkesinin etkili bir şekilde işlemesi hususlarına dikkat çekilmektedir.

İzmir’in Menderes ilçesinde 6 çocuğun okul müdürleri tarafından istismar edilmesine karşı verdiği hukuk savaşıyla Türkiye'nin Öğretmeni haline gelen Saadet Öğretmen, ülkenin genelinde var olan çocuk ölümleri, ihmal ve istismar olaylarına kayıtsız kalınamayacağını ve bunun artık bir vatan savunması olduğunu belirterek Yücel Ceylan ile birlikte UCIM çatısı altında binlerce insanı bir araya topladı. Ve bugün binlerce insan İSTİSMARA HAYIR diyerek ÇOCUKLAR İÇİN VERİLEN BU MÜCADELEYE destek olmaktadır. Mavi Kurdele Kampanyası da bu mücadelenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Türkiye genelinde temsilcilikleri olan UCİM, eş zamanlı olarak tüm illerdeki gönüllüleriyle birlikte #CocuklaricinMaviKurdeleTak çağrısını yaptıkları etkinliklerle ses getirecek.

“Mavi Kurdele” kampanyası ile tüm Türkiye’de “Çocuklar İçin Mücadele Et” mesajını yaymayı amaçladığını söyleyen UCİM yetkilileri ,”Çocuk istismarına karşı farkındalığın artması ve istismarla mücadelenin hız kazanması için MAVİ KURDELE FARKINDALIK HAFTASI’nda kampanyamıza toplum her kesiminin desteklerini bekliyoruz. Sosyal medyadan da destek olabileceğiniz kampanyamıza sol bileğinize taktığınız mavi kurdelelerinizle çektiğiniz fotoğrafınızı #CocuklaricinMaviKurdeleTak etiketiyle paylaşarak sesimizin daha çok duyulmasını sağlayabilirsiniz” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25