• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Ücretli öğretmenler ve usta öğreticilere müjde! Milli Eğitim ve Maliye Bakanı açıkladı! Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar?

Ücretli öğretmenler ve usta öğreticilere müjde! Milli Eğitim ve Maliye Bakanı açıkladı! Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar?
Ücretli öğretmen maaşlarının ödenip ödenmeyeceği merakla sorgulanıyorken, iki Bakan konuyla ilgili açıklama yaptı.

Corona virüsü nedeniyle okullarda eğitime ara verilmiş, 23 Mart Pazartesi günü itibari ile uzaktan eğitime geçilmişti. Corona virüsü nedeniyle ücretli öğretmenleri durumunu merak ediliyordu. Maliye Bakanı Berat Albayrak da açıklama yaptı. Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz'' dedi. Öte uyandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, ücretli öğretmenlere ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlere ödemelerin uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren yapılacağını bildirdi. Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar?


Ücretli öğretmen ücret ödenecek mi? sorusuna yanıt aranıyordu. Corona virüsünün ülkemizde de görülmesi nedeniyle okullardaki ara tatil öne çekildi ve eğitim uzaktan olarak devam etti. Bu süreçte ücretli öğretmenlik yapan öğretmenler maaşlarının ödenip ödenmeyeceğini merak ediliyor. 
Corona virüs salgını nedeniyle öğrenciler eğitimlerini uzaktan alıyor. Bu süreçte kadrolu öğretmenlerin ücretlerini alacağı duyurulmuştu anacak ücretli öğretmenler ile usta öğretcilerin durumu çözüme kavuşmamıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüşmesi sonucunda müjde geldi. Kararı iki bakan duyurdu. 
 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE ÜCRET ÖDENECEK Mİ?

Bakan Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı ile Covid-19 salgınında etkilenen meslek gruplarımızın taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlere ödemelerin  uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk geçtiğimiz günlerde de, AA Editör Masası'nda ücretli öğretmenlerin ödemeleri ile ilgili sorulan soru üzerine, şu an için mevcut mevzuatın geçerli olduğunu ve mevzuatın da ücretli öğretmenlerin girdikleri ders sayısı kadar ücret almaları yönünde olduğunu belirtti.

Bakan Selçuk "Mevcut mevzuat içinde bunu yapmamız mümkün görünmüyor. Ama ülke olağanüstü bir dönemden geçiyor. İstisnai bir durum söz konusu. Ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz, süreç uzarsa bununla ilgili birtakım çalışmalar, görüşmeler var. Ama şuanda mevcut mevzuat geçerli" dedi.

Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar?

Hafta içi gündüz vakti yüksek lisans yapan öğretmen örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders başına net ücret 17,95 TL, özel sınıf ve cezaevi öğretmenleri 22,44 TL, destekleme ve yetiştirme kurslarında 35,91 TL olarak ödenir

 

EN DÜŞÜK

ORTALAMA

EN YÜKSEK

Ücretli Öğretmen

2.020 

2.080 

2.240 

Yardımcı Öğretmen

2.020 

2.240 

2.590 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25