• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Uluslararası Dil Merkezlerinden Rektör Çomaklı’ya ziyaret

Uluslararası Dil Merkezlerinden Rektör Çomaklı’ya ziyaret
Cambridge Üniversitesi Yayın ve Sınav Birimi, Azerbaycan Öğretmen Gelişimi Merkezi ve MyELT Sınav Merkezi yetkilileri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Cambridge Üniversitesi Yayınları Türkiye Müdürü Yıldıray Karaarslan, Azerbaycan Öğretmen Gelişimi Merkezi Müdürü Graeme Pollock ve MyELT Sınav Merkezi Müdürü Merve Oflaz ve Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörü Öğr. Gör. Cengizhan Akdağ hazır bulundu. 
Uluslararasılaşma sürecinde Atatürk Üniversitesi akademik personeli ve öğrencilerinin dil yetkinliklerinin uluslararası seviyeye getirilmesi ve uluslararası sınavlarla belgelendirilmesi konusunda ortak çalışmaların yapılabileceğini dile getiren Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin artık bölgesellikten çıkıp uluslararası bir üniversite niteliğine sahip olduğunu belirterek, dil konusunda da ileri seviyede olduğunu ifade etti. 
Dünya üniversiteleriyle iş birliği ve bilimsel çalışmalar yapabilme noktasında, yabancı dillerin akademik seviyede öğrenilmesinin önemine değinen Rektör Çomaklı, dil konusunda kendini ispatlamış çeşitli kurum ve kuruluşlarla yapılacak anlaşmalar sayesinde, akademisyen ve öğrencilerin dil yetkinliklerinin kısa sürede istenilen seviyeye gelebileceğini vurguladı. 
Cambridge Yetkilisi Yıldıray Karaarslan, Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi ile üniversitenin ihtiyaçları doğrultusunda müfredat hazırlama, eğitici ve öğrenci eğitimleri alanlarında her türlü desteğe açık olduklarını belirtti. 
Azerbaycan Öğretmen Gelişimi Merkezi Müdürü Graeme Pollock ve MyELT Sınav Merkezi Müdürü Merve Oflaz ise, Cambridge İngilizce Sınavlarını tüm bölgeye ve hatta komşu ülkelere hizmet verecek düzeyde Atatürk Üniversitesi merkezli planlama yapmak istediklerini belirtti. 
Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ile son buldu. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25