• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Erzurum 17 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE “FETÖ VE 15 TEMMUZ DARBE SÜRECİ” ANLATILDI

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE “FETÖ VE 15 TEMMUZ DARBE SÜRECİ” ANLATILDI
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE “FETÖ VE 15 TEMMUZ DARBE SÜRECİ” ANLATILDI...

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı’nın (YTB) Erzurum’da yürütücülüğünü ŞEHİRDER’in yaptığı “Uluslararası Öğrenciler Akademisi” ne devam eden öğrencilerle Müceldili konağında düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Yapılan toplantıda öğrencilere “FETÖ ve 15 Temmuz darbe süreci” anlatıldı.

Müceldili Konağı’nda gerçekleşen yemekli toplantının açılış konuşmasını yapan ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, dünyada ve Türkiye’de YTB’nin misyonundan bahsederek, uluslararası öğrencileri FETÖ ve benzeri yapılanmalara karşı bilinçlendirmek, öğrencilerin 15 Temmuz darbe sürecini ve ülkemizdeki son durumu daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla YTB’nin talimatı doğrultusunda organize ettiklerini ifade etti. Daha sonra YTB’nin konuyla ilgili uluslararası öğrencilere yönelik altı dilde yayımladığı basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasından sonra konuşan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, şehrimizde ve ülkemizde yaşayan öğrencilerin olayları doğru anlaması, ülkelerinde ve çevrelerinde doğru anlatabilmesi açısından yapılan toplantıyı önemsediklerini söyledi.

Başkan Sekmen’in konuşmasının ardından Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu öğrencilere hitap etti. Vali Azizoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşananlara değinerek bu kalkışmanın, birkaç saat sonra akamete uğratılan çılgın bir eylem ve terör saldırı olduğunu belirterek hem Erzurum’da hem Türkiye’de o gecenin sonrasındaki günden itibaren herhangi bir güvenlik sıkıntısı olmadığını ifade etti. Vali Azizoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Demokrasi zor iş, milletçe yaşanacak bir tecrübe ve olgunluk isteyen bir iş. Uzun ve meşakkatli bir yol. Bir çılgın terör örgütü fırsatını bulup yönetimi ele geçirmeye kalkıştı. Ancak Türkiye demokrasisi 200 yıllık bir tecrübeye sahip. Bu hain örgüt sadece içimizdekilerle değil dışarıdan destek alarak meşru iktidarı yıkmaya çalıştı; ama akşam 21.30’da başlayan bu kalkışma gece 02.10’da Erzurum’da sona erdirildi. Bu, sizler için de bir ders olmalıdır. Ülkelerinizde demokrasiyi böyle kurumsallaştırabilmelisiniz. Demokrasi kurumsallaşırsa, halk demokrasi bilincine sahip olursa kısa yoldan iktidarı elde etmek isteyenler elbette başarılı olamayacaklardır ”dedi. Vali Azizoğlu, her zaman uluslararası öğrencilerin yanında olacaklarını her türlü ihtiyaçlarında valilik olarak öğrencilere destek olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Göç İdaresi İl Müdürü Haşim Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, KYK İl Müdürü Salih Kaygusuz ve EBB Kültür Daire Başkanı Mehmet Emin Öz de katıldı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25