• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

VALİ AZİZOĞLU: SON OCAK TÜTENE KADAR AL BAYRAK GÖNLERDE DALGALANACAK

VALİ AZİZOĞLU: SON OCAK TÜTENE KADAR AL BAYRAK GÖNLERDE DALGALANACAK
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu,'Son ocak tütünceye kadar Beşpınar’da, Erzurum’da ve bütün Türkiye’de bu bayrak dalgalanmaya devam edecektir” dedi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “İstiklal Marşının ilk kıtasındaki, ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’ son ocak tütünceye kadar Beşpınar’da, Erzurum’da ve bütün Türkiye’de bu bayrak dalgalanmaya devam edecektir” dedi.

Eli kanlı terör örgütü PKK tarafından 1990 yılında Erzurum’un Şenkaya İlçesi Beşpınar Mahallesi’ne yapılan hain saldırıda şehit edilen Beşpınar Mahallesi Muhtarı Sinan Sinanoğlu ve eşi Güleser Sinanoğlu, 27 yıl sonra kabirleri başında anıldı.

Mahalle meydanında yapılan törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ve daire amirleri katıldı.

Köy girişinde Vali Azizoğlu’nu bekleyen vatandaşlar, yıllar sonra şehit Sinanoğlu çiftinin mezarlarını yeniden yaparak şehitlik haline getirilip, hatırlanmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İSTİKLAL MARŞININ İLK DİZELERİNİ OKUDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kısa bir konuşma yapan Vali Azizoğlu, Beşpınar’ın devletiyle birlikte eşkıyayı meydan okuduğunu söyledi.

İstiklal Marşı’nın ilk dizeleriyle konuşmasını sürdüren Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:

“1990’da Beşpınar köyünün şeref, onurunu, koruyan ve bu uğurda şehit olan o dönemin muhtarı Sinan ve Güleser Sinanoğlu’nu rahmetle ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin sayesinde bu al bayrağın altında hür ve özgürce konuşuyoruz. Onların sayesinde bugün eşkıya buralara adım atamıyor.

Bütün hainler şunu iyi bilsin 27 sene sonrada olsa devlet şehidinin her zaman yanındadır. Ne mutlu sizlere ki bu topraklarda şehitleriniz var. Beşpınar’dan sesleniyoruz, bu vatanı kimse parçalayamayacak, bin yıllık kardeşliğimizin arasına kimse nifak tohumu saçamayacak. Bu vatan evlatları birbirine düşmeyecektir. Beşpınarlılar bugün tek yürek olmuşlardır. Vatan, millet, bayrak ve ezan için ayaktalar ve eşkıyaya meydan okuyorlar.

Son bir yıldır eşkıya inlerinden dışarı başlarını çıkarmamıştır. Biz 24 saat Beşpınar’dayız, ayaktayız, eşkıyanın cesareti varsa gelsin, meydan bu meydan. Bizler bu meydandayız. İstiklal Marşının ilk kıtasındaki, ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’ son ocak tütünceye kadar Beşpınar’da, Erzurum’da ve bütün Türkiye’de bu bayrak dalgalanmaya devam edecektir. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.”

DÖKTÜĞÜNÜZ KANDA BOĞULACAKSINIZ

Sinanoğlu çiftinin yıllar önce eşkıyaya karşı kahramanca mücadele ettiğini dile getiren Vali Azizoğlu, “Muhtar Sinan Sinaoğlu, eşkıyanın silahını olarak onlara ateş ediyor ve bu mücadele sonunda şehit düşüyor. O iki şehidimizin mezarını Şenkaya kaymakamımız şehitlik haline getirdi. O günden bugüne bu mezarlıklar çok bilinir halde değildi. Ama bu köyde 1990 yıllında vatanı, memleketi ve devleti için canını veren kahraman iki şehidimiz var.

Bugünde köylülerimizle birlikte şehitlerimizi yad etmek için köyümüze geldik. Bütün köylü ayakta, şehitlerin ve şehitliğin yapılmış olmasından ve hatırlanmasından dolayı oldukça mutlular. 1990 yıllında eşkıya buralarda cirit atarken, şimdi eşkıyanın namı hiçbir yerde yok. Köylümüz, asker, polis ve güvenlik korucularımızın sayesinde vatandaşımız korkmadan çekinmeden rahatça yaşama imkânına sahipler. Hepimiz şuna yeminliyiz ahdettik, 1990 senesinde bu vatan ve memleket için eşkıyayı köye sokmayan muhtar şehidimizin bıraktığı yerden görevi alıp, eşkıyayı bu topraklara sokmayacağız. Bu devletin yetkilileri olarak Beşpınar’dayız. Döktüğünüz tüm kanların içinde boğulacaksınız ve yok olup, gideceksiniz. Gelin yol yakınken, dönün devletimizin şefkatli kolları arasına sığının. Yoksa gidişatınız haraptır” şeklinde konuştu.

BİN YILLIK KARDEŞLİK ASLA BOZULMAYACAK

Programda daha sonra bir konuşma yapan şehit Sinan ve Güleser çiftinin oğlu Alpay Sinanoğlu, eşkıyanın kendi karanlığında kaybolup gideceğini söyledi.

Bin yıllık kardeşliğin asla bozulmayacağına dikkat çeken Sinanoğlu, “Burada aldığımız nefesler, yıllar önce bu toprakları vatan yapmak isteyenlerin son nefesleri sayesindedir. Tehditler karşısında boyun eğmeyen, ‘Baba kendine dikkat et’ dediğimde, ‘Oğul zilletle yaşamaktansa izzetle ölürüm’ diyen ve bu davada ölmeyi onur, gurur saymış şanlı tarihimizde ebediyete ölümsüzleşmiş tüm şehitlerimiz gibi baba ve annem aziz vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda etmiştir. Bu ulu görevde en kutsal mertebeye ulaşmışlardır. Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize göz diken bizleri bölme isteyen dış mihrapları asla sevindirmeyeceğiz. Burada bulunan tüm yürekler vatanın bölünmesine asla izin vermeyecekler. Onlar kendi karanlıklarından kaybolup, kendi kanlarında boğulacaklar. Bin yıllık kardeşlik hiç bozulmayacak” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Azizoğlu şehit çocuklarına Türk Bayrağı verdi. Ardından şehitlerin mezarlarına giden Vali Azizoğlu, yetkililer ve vatandaşlar ile birlikte tüm şehitler için dua etti. Ardından köy meydanında aşure ikram edildi. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25