• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

VALİ OKAY MEMEŞ: SİZLERE HİZMET BİZİM GÖRVEMİZDİR

VALİ OKAY MEMEŞ:  SİZLERE HİZMET BİZİM GÖRVEMİZDİR
Erzurum Valisi Okay Memiş, ilçe gezilerine başladı. İlk olarak Karayazı ilçesine giden Vali Okay Memiş’i Karayazı Kaymakamı Eyyup Özdemir ve kurum müdürleri karşıladı.

İlçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Okay Memiş’e Kaymakam Özdemir, ilçenin eğitim, sağlık, ekonomik, nüfus, ulaşım, asayiş ve diğer konular hakkında brifing verdi. İlçe hakkında bilgi alan Vali Memiş daha sonra esnaf ile bir araya geldi. Yoğun kar yağışına aldırış etmeden ilçe merkezindeki dükkânları tek tek dolaşan Vali Okay Memiş, esnafın sorunlarını dinledi.

SATRANÇ OYNAYANLARI İZLEDİ

İlçelere yönelik gezilerine başlayan Vali Okay Memiş, Karayazı’da bir kahvehaneye girdi, halkın arasına karıştı, çay içti.

Satranç oynanan bir kahvehaneye giden Vali Okay Memiş, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra hal, hatır sordu. Daha sonra satranç oynayan vatandaşların masasına konuk olan Vali Memiş, müsabakayı sonuna kadar takip etti. Yapılan usta hamlelere tanıklık eden Vali Okay Memiş, oyun sonunda vatandaşlara birer satranç takımı hediye etti.

Daha sonra Jandarma, Polis Özel Harekât ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Okay Memiş, Karayazı’da incelemelerinin ardından Karaçoban ilçesine hareket etti. Kaymakam Yusuf İzci’den ilçe hakkında brifing alan Vali Okay Memiş, ilçe esnafını ziyaret etti.

HİZMET BİZİM GÖREVİMİZ

İlçe gezilerinin ardından bir açıklamada bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş, insanların sevdiği yerde huzur bulduğunu söyledi. İlçelerin yüksek rakımı, temiz havası ve geniş arazileriyle yaşanabilir yerler olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Biz burada yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarını, eşlerini, kendilerinin can ve mal güvenliğini temin etmek devletin tek amacıdır. Buraya bir şeyler almaya değil, bir şeyler vermeye geldik. Vatandaşımızı kucaklamaya, hizmet etmeye geldik. Biz bu hizmetleri yaparken, keyif alarak yapıyoruz. Değerli kaymakamımızdan Karayazı ilçemiz hakkında gerekli bilgileri aldık ve sorunları yerinde görerek tespit ettik. Karayazı ilçemizdeki sorunları masaya yatırıp, problemleri en kıza zamanda aşmanın yollarını arayacağız" dedi.

KAYYUM ATAMASI KEYFİ YAPILAN BİR UYGULAMA DEĞİLDİR

Vali Memiş, Karayazı ve Karaçoban’a ilk defa geldiğini, buna rağmen bu iki ilçeyi çok beğendiğini vurgulayarak, özellikle hayvancılık alanında, vatandaşların istihdam edilebileceği son derece güzel ovaların meraların olduğu etkileyici bir coğrafya olduğunu söyledi.

İnsanlarımızla kucaklaşmaya onlarla gönül bağı kurmak için geldiklerini ifade eden Vali Okay Memiş, “Kayyum Belediye Başkanlığı görevini de yürütmekte olan Kaymakam arkadaşlarımız, belediye ile Kaymakamlığın imkân ve yetkilerini birleştirerek çok güzel hizmetler yapmışlar. Öyle umuyorum ki bu çalışmalar vatandaşlarımızda karşılığını bulmuştur. Kayyum ataması keyfi yapılan bir uygulama değildir. İçişleri Bakanlığımız terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı olan şahısları tespit ettiğinde gerekli görülen yönetim şeklini tabi ki belirleyecektir. Bizler Kürt, Türk, Laz, Alevi ayrıt etmeden bütün vatandaşlarımızın emrindeyiz. Biz onlara ağalık paşalık yapmaya değil hizmet etmeye geldik” şeklinde konuştu.

ZARİFE NİNE VALİ MEMİŞ’E YÜN ÇORAP HEDİYE EDECEK

Vali Okay Memiş ilçe gezisinin sonunda Karayazı’nın Kopal Mahallesi Gedikli Mezrasına geçti.   Prefabrik okulda eğitim gören çocukların yanına giden Vali Memiş, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Okul çıkışında Vali Memiş’in yanına gelen 75 yaşındaki Zarife Yazan ile koyu bir sohbet başladı. Bulundukları mezrada elektrik sıkıntısı yaşandığını ve buna bir çözüm bulunmasını isteyen Zarife Nine, “Bizim mezrada elektrik sıkıntısı çekiyoruz. Bu işi halledin bende size bir çift yün çorap hediye edeceğim” şeklindeki sohbeti ile bir anda ortamı kahkahaya boğdu. Vali Memiş ise “Sizin sıkıntılarınızı çözmek bizlerin asli görevidir” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25