• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Vançelik, Liseli Gençlere Sigaranın Zararlarını Anlattı…

Vançelik, Liseli Gençlere Sigaranın Zararlarını Anlattı…
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, kendisini ziyarete gelen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine değerler eğitimi kapsamında bağımlılık yapan maddelerin zararlarını anlattı.

Erzurum Atatürk Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenciler, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik’i makamında ziyaret ederek, sigara ile diğer bağımlılık veren maddelerin zararları hakkında bilgi aldılar. Okul idarecileri ve öğretmenleri eşliğinde Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik’e, zararlı alışkanlıklar hakkında sorular yönelten liseli gençler, okul çevresi ile kapalı mekanlara yönelik sigara denetimlerinin artırılması hususunda da gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

Makamında ağırladığı Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine bağımlılık yapan maddeler ile özellikle sigaranın yol açtığı zararları sunum eşliğinde anlatan Vançelik, insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden sigaraya karşı gençlerin bilinçli olmaları gerektiğini kaydetti.

Vançelik;“Sigara tüm hastalıkların aktörü”

Kanser vakalarından ölenlerin % 30’unun, KOAH vakalarının % 75’inin ve kalp hastalıklarının ise % 25’inin sigaraya bağlı olduğuna işaret eden Serhat Vançelik, ülkemizde 18 yaşın üzerindeki erkeklerin % 40’ının, bayanların ise % 12’sinin sigaraya bağımlı olduğuna dikkat çekti. Öğrencilere, sinsi bir düşman olan sigaranın insanları nasıl zehirlediğini, hatta sigara içmese bile kişinin içilen ortamlarda bulunmasının bile çok ciddi tehlikeler doğurduğunu vurgulayan Vançelik, sigaranın bir erkeklik göstergesi olarak sembolize edilmesinin sonuçlarını slaytlar işliğinde anlattı.

Atatürk Anadolu Lisesi Müdür ve idarecileri ise sigara ve diğer bağımlılık yapan maddelerin zararlarını anlatan İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik’e teşekkür ederek, ilerleyen zamanlarda da bu tür bilgilendirmelerin yapılmasını istediklerini belirttiler.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25