• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

VEYİSEFENDİ KONUTLARI’NIN TEMELİ ATILDI

VEYİSEFENDİ KONUTLARI’NIN TEMELİ ATILDI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde yürüttüğü konut seferberliği devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni konut projesi Veyisefendi Konutları’nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, törende yaptığı konuşmada, “Veyisefendi Konutları’mızı Kentsel Dönüşüm, Emlak İstimlak, İmar daire başkanlıklarımız ve ERKONUT şirketimizle, başımızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibi ile birlikte bir kentsel dönüşüm projesinin açılışında sizlerle bir aradayız” dedi. Kentteki imar ve emlak sorunlarının ortak akılla çözüme kavuştuğunu ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Keskin, şunları kaydetti: “Toplamda 108 adet daire ve 2 blokla burada yeni bir yaşam alanı yapacağız. Ve bölgenin Narmanlı Cami’nden başlayarak ve çevresi Çifte Minareler ta ki şu anda planını yaptığımız alana gelene kadar Recep Akdağ Caddesi ve üzeri aynı şekilde bizim kentsel dönüşüm çalışmamızın göbeği olan ve eski Erzurum’un merkezi olan bu alanlarda bu çalışmalarla hem kentsel dönüşümü bir noktaya getiriyoruz hem de depreme dayanıklı evlerle deprem riskini azaltıyoruz. Ayrıca mahallede yaşamış kişileri burada tutmak adına hak sahipleriyle anlaşarak buradan dairelerini vermeye çalışıyoruz.  Ve Türkiye’de kentsel dönüşümün en önemli merkezlerinden biri olarak Erzurum’u tek tek nakış gibi işliyoruz. Biz Başkanımızla göreve başladığımızdan beri sadece merkeze değil ilçelere de hizmet ediyoruz. Her cuma günü alınan raporlarda 400’e yakın şantiyemiz var ve bu konular içinde hem teknik hem sosyal hem de vatandaşın ihtiyacı olan konuları dikkate alarak tüm konularda bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmaların zorlukları elbette var. Ama bizi hiçbir şey yormuyor. Allah ömür verdikçe bu şehre hizmet etmekten yılmayacağız.” MEMUR-SEN Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman da, “MEMUR-SEN olarak bugün üyelerimizin talebi doğrultusunda bugün Veyisefendi’de Büyükşehir Belediyemizle MEMUR-SEN arasında varılan uzlaşı neticesinde 108 konutumuzun temelini hep birlikte atıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız inşallah bu 108 konutla kalmayacak önümüzdeki yıllarda daha önemli daha kapsamlı projelerle kendileriyle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

 

BAŞKAN KORKUT: “ŞEHRİMİZ MUHTEŞEM

BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞIYOR”

 

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut da, konuşmasında kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. Başkan Korkut, şöyle dedi: “Yakutiye ilçemiz maalesef şehircilik anlamında düşündüğümüz zaman ekonomik olarak ömrünü ciddi manada doldurmuş yapı gruplarından oluşuyor. Göreve başladığımız andan itibaren şehrin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledik. Ve bu manada da Yeşil Yakutiye’de 550 konut hemen hemen tamamlandı. Şehrimize ciddi bir prestij kazandırdık. Yürütülen kentsel dönüşüm projeleriyle Mahallebaşı’nın da çehresi değişecek. Şuan itibariyle Hacı Cuma, Taşmescit, Kadana ve Veyisefendi’nin bir bölümü ile ilgili yaklaşık 125 dönümde de kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladık. Önümüzdeki sene itibariyle biz burada dublex ve triplex daireler de düşünüyoruz. Tarihi eserlerimizin gün yüzüne çıkması noktasında şuan itibariyle Üç Kümbetler, kale ve çevresinde hummalı çalışmalar devam ediyor. Buraya yakın zamanda gelen vatandaşlar şehirde ciddi bir değişim olduğunu modern bir şehir hüviyetine doğru gittiğini ifade ediyorlar. İnşallah bu çalışmalar hızlı bir şekilde devam ettiği sürece Yakutiye ilçemiz modern bir ilçe hüviyetine kavuşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

BAŞKAN ÖZ: “MODERN BİR ŞEHRE SAHİBİZ”

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, konuşmasında şehir tarihini anlattı. Başkan Öz, şunları kaydetti: “Erzurum 1829 yılında Ruslar tarafından işgal edildiğinde bu kentte yaklaşık 150 bin kişi yaşardı. O tarihten bu yana Erzurum’un kaderi çok dramatik bir şekilde değişti. Ve büyük bela deprem ve salgınlarla karşı karşıya kaldı. Cumhuriyet döneminde de kendisini toparlamak içinde önemli gayretler sarf etti. AK Parti’nin iktidara gelmesine kadar önemli bir atak kaydetmedi. Erzurum’un yetmişli, atmışlı ve seksenli yıllarını biliyoruz. Hakikaten bir koca köy görünümündeydi. İlk defa AK Parti döneminde önemli değişimler yaşadık. Erzurum’a gelen birçok insan hakikaten burada inanılmaz değişimlerin olduğunu görüyor. Bu değişiklikleri günlük ufak tefek çıkar kavgalarına kurban etmemeliyiz. O nedenle Erzurum’a katkı sağlayacak her hareketi, her görüşü, her insanı, başımızın üzerinde taşımamız gerekir.

Ve biliyoruz ki bu şehir önemli bir şehir. Şairlerimiz geçmişlerimiz burayı hep İslam’ın bir kapısı olarak görmüştür. O nedenle bu şehri birlik ve beraberlik içinde bu şehri daha da yüceltmemiz için elimizden geleni yapmamız gerekir. Onun içinde bu şehre katkı yapan başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

 

BAŞKAN SEKMEN: “ŞEHİRLER TIPKI İNSANLAR

GİBİDİR; NEFES ALIR, BÜYÜR VE GELİŞİR” 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, şehircilik ve kentsel dönüşüm üzerine değerlendirmede bulundu. Başkan Sekmen, şu değerlendirmede bulundu: “Kentler insanların kendilerine yaşam alanı olarak oluşturdukları birimlerdir. Kentler sadece yapılardan oluşmamaktadır. Şehirler tıpkı insanlar gibi doğar, nefes alır, büyür ve gelişir. Kentler büyürken yapılarında bozulmalar meydana gelmektedir. İşte kentsel dönüşüm projeleri bu ihtiyaca karşılık veren bir işlem olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin yaşadığı değişim ve dönüşüm, kentlerimizin yaşadığı değişim ve dönüşüm ile aynı orantıda devam etmektedir. Kentsel gelişimin toplumsal, ekonomik ve mekânsal olarak ele alındığı, sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkılıp yeniden yapılması ya da yapılandırılması için çeşitli projelerin üretildiği günümüzde bizler de şehrimizin tarihi dokusuna zarar vermeden medeniyet kentini yeniden inşa ediyoruz. Bakınız 3.5 yılda, nitelikli göçü engellemek adına ilimizde konutlaşma seferberliği başlattık. Şehristan, Kayı, Oba, Sancak, Mavi Şehir, Kavak ve Tortum Konutları projeleriyle halkımıza yeni yaşam alanları kazandırdık. Bugün burada, kentin en eski yerleşim yeri olan bu mahallede başlattığımız Veyis Efendi Konutları Projesi ile burada yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. MEMURSEN ailesi ile birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz bu proje kapsamında 20 bin 645 metrekarelik alanda 145 ve 150 metrekareden oluşan toplam 108 konut yapacağız. 772 metrekarelik kapalı otoparkı, 2 bin 607 metrekarelik ticari alanı ve diğer sosyal donatı birimleriyle Veyis Efendi Mahallemizin çehresini değiştirecek olan bu projeyle birlikte kamu çalışanlarının hayallerini gerçeğe dönüştüreceğiz.” AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da, konuşmasında kentin kentsel dönüşümde kaydettiği ivmenin önemli olduğunu Büyükşehir ve İlçe Belediyelerin yürüttüğü projelerle şehrin modern bir hüviyete kavuştuğunu söyledi. Konuşmaların ardından Veyisefendi Konutları’nın temeli atıldı. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25