• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yakutiye Belediye Meclisi kararı verdi "UMKE şehidi Burak Tatar ismi parkta yaşatılacak"

Yakutiye Belediye Meclisi kararı verdi    "UMKE şehidi Burak Tatar ismi parkta yaşatılacak"
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Hilalkent semtinde yaptıkları bir parka UMKE Şehidi Burak Tatar'ın ismini verdiklerini açıklamıştı.

Bugün toplanan Belediye Meclisi, Ali Korkut'un isteğini meclis kararına dönüştürerek onayladı.  Elbab, Afrin gibi dış operasyonlara gönüllü olarak katılan Burak Tatar genç yaşta şehadet şerbetini içmişti. Korkut, "Belediye olarak şehidimizin isminin bir parkta yaşaması kararı aldık. Haziran ayı meclisimiz bu kararı onayladı. " dedi.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı belediye meclis salonunda toplanarak oturumunu gerçekleştirdi. Mecliste çeşitli kararların yanı sıra meclis üyeleri duygulanarak Erzurum'un UMKE şehidi Burak Tatar ismini Hilalkentte yapılan bir parka verdiler. Meclis Başkanı Ali Korkut, bir parka UMKE Şehidi Burak Tatar'ın isminin verilmesinin vefa örneği olduğunu belirtti. Meclisin, bu vefayı gösterdiğini vurgulayan Korkut, "Şehitlerimizi unutmamak, onların isimlerini bir yerlerde yaşatmaktır. Park girişine şehidimizin yaşam öyküsünü açıklayan bir tanıtım konulacak. Parka girip çıkanlar Burak Tatar'ı bilecek, ruhuna fatiha okuyacaktır" dedi.
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar (23) Afrin'in Kestele Hidirya bölgesinde, askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin yola döşediği EYP'nin patlaması sonucu 1 Nisan 2018 günü şehit olmuştu. Terörle mücadelenin yürütüldüğü bir çok bölgeye gönüllü olarak katılan şehit Burak Tatar, Fırat Kalkanı, Afrin'de gönüllü olarak görev almıştı.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25