• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

YAKUTİYE BELEDİYESİ AB’DEN PROJE KAZANDI

YAKUTİYE BELEDİYESİ AB’DEN PROJE KAZANDI
Yakutiye Belediyesi AB’den proje kazandı. AB’ye sunulan “Kayıtsız Kalmayın” başlıklı proje onay aldı. Toplam 210 bin Euro’luk projeye AB 189 bin Euro fon desteği sağlıyor.

Avrupa Birliğine sunduğu projeyle dikkat çeken Yakutiye Belediyesi bir projeye daha fon desteği kazandı.

Yakutiye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kayıtsız Kalmayın” adlı hibe projesi AB tarafından kabul edildi. Proje ile kayıtlı istihdam oranının artması için Bölge’de kayıt dışı istihdamın azalmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Toplam 210 bin Euro’luk projenin 189 bin Euro’su AB tarafından karşılanacak. Projenin AB tarafından onaylanması ve imzaların atılmasının ardından, açılış toplantısı düzelendi. Projenin açılış toplantısı Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü, Oto Tamir ve İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Marangoz Mobilya ve Duvarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Projenin iştirakçileri Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge Müdürlüğünün katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ekonomide önemli etkenlerden birisinin de kayıt dışı istihdamı da ekonomiye kazandırmak olduğunu vurguladı. Bu her vatandaşın sorumluluğu içerisinde olan bir projedir. Herkesin azami oranda buna hassasiyet göstermesi lazım diyen Korkut şöyle devam etti. “Yakutiye Belediyesi olarak farkındalık ortaya koymak adına böyle bir proje oluşturduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Bey’e de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendisiyle görüştük projenin önem ve ehemmiyetinden bahsettik. Erzurum’da böyle bir projenin olması Erzurum için büyük bir şans olacağını ifade ettiler. Kendilerinin de büyük bir desteğiyle bu proje Avrupa Birliği hibe programından onaylandı ve şuan itibariyle başlandı ve bu süreç içerisinde Erzurum Oto Tamir ve İmalatçılar Odası’nın salonunu biz yaptıracağız ve bundan sonra çalıştay ve diğer programlar orada vuku bulacak.

Korkut projenin amacını da “Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve diğer paydaşlarla beraber şehrin ekonomisine yön veren kardeşlerimizle beraber çalıştaylar düzenleyerek, toplantılar düzenleyerek bu olumsuz ortamı olumlu konuma getirmek ve ekonomiye ciddi manada katkı sağlamak amacını gütmektedir. İnşallah projemiz başarıya ulaştığı takdirde Türkiye genelinde bu örnek bir proje olur ve Erzurum’dan bu kalkınma hamlesini gerçekleştiririz” şeklinde açıkladı.

Toplantıda konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Halil İbrahim Coşkun; Kayıt dışı istihdamın özellikle vergi, sigorta primi, gibi yükümlülüklerden kaçınmak, bürokratik işlemlerden kurtulmak için kayıt dışı ekonomik faaliyette bulunarak gerçekleştirildiğinin altını çizerek bulunla mücadele kapsamında çeşitli eylem planlarının hazırlandığına ve birçok kurum ve kuruluşla protokoller imzalandığını vurguladı. Kayıt dışı istihdamın yıllara göre oranları açıklayan Coşkun “2002 yılında %50 olan kayıt dışı istihdam oranı 2008 yılında %43’e,  2015 yılında ise %33’düşmüştür. 2023 hedeflerinde oranın %15 seviyesine düşürülmesi planlanmaktadır” dedi.   

12 ay boyunca devam edecek olan Projenin en dikkat çeken yönlerinden biri, Projenin ortaklarından olan Oto Tamir ve İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Marangoz Mobilya ve Duvarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bağlı üyeler arasında kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi amacıyla istihdam ve işgücü piyasasında faaliyet gösteren tarafların işbirliği düzeyinin artırılması için eğitim seminerleri verilecek.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25