• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Erzurum -1 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Yakutiye Belediyesi, rafları inceledi

Yakutiye Belediyesi, rafları inceledi
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Başkan Ali Korkut'un talimatıyla marketlerde etiket, yerli malı logosu, son kullanma tarihi ve gramajları denetledi.

Yapılan denetimlerin süreceğini belirten Ali Korkut, vatandaşların farklı fiyat uygulaması veya gramaj açısından kuşkulandıkları durumları Zabıtaya bildirmesi çağrısında bulundu.

 

Yakutiye Belediyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine bölgesindeki market, manav, kasaplarda denetim yapacak. Aralıksız sürecek denetimlerde fiyat-etiket kontrolü, raf ve kasa arasında fiyat farkı, yerli malı logosu kullanımı, ürün üretim tarihleri, son kullanma tarihleri ve gramajı incelenecek. Denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, vatandaşı duyarlı olmaya çağırarak gerekli durumlarda kendilerinine ulaşılmasını istedi. Ali Korkut, "Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları sonrasında daha geniş bir alanda Zabıta denetimine başladık. Marketler, bakkallar, kasaplar, manavlar için denetimler yapılacak. Fiyat kontrolü, yerli malı logolu ürün, gramaj ve etiket ile kasa arasında fark olup olmadığı dikkatlice takip edilecektir. Çalışmaların aralıksız yürütülmesi için gerekli talimatları verdim" dedi.

 

Yakutiye Belediyesi tarafından ilçe sınırlarında yer alan iş yerlerinde sürdürülen denetimler afaki fiyat artışları, gramajı düşük ürün satışı gibi konularda önleyici etki yapacağı belirtiliyor. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, halka seslenerek "Vatandaşlarımızın duyarlılığına da ihtiyacımız var. Özellikle stok yapılması, fahiş fiyat uygulaması gibi konularda Zabıtaya baş vurmalarını bekliyoruz. Elbirliğiyle varsa şehrimizde bu sorunları çözeceğiz" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25