• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Yüz Maskesi

Yüz Maskesi
Yüz Maskesi

Kadın-erkek ayrımı olmaksızın hepimiz bakımımıza dikkat ederiz. En göz önünde olan yüzümüz ise bu bakımımızın başında gelmektedir. Derinlemesine temizlemek, parlak bir görünüm elde etmek, makyaj kalıntılarından kurtulmak herkesin başlıca istekleri arasındadır. Makyajınızı çıkardıktan sonra cildinizin altında kalan kalıntılar, cildinize büyük zararlar verir. Siz her ne kadar görmeseniz de, kalıntılar oraya yerleşerek, sivilce oluşumu, akne gibi birçok sorunla sizi baş başa bırakır. Bu sorunlarla başa çıkmak için yüz maskesi uygulayabilirsiniz. Maskeler, cildi besleyen, canlanmasını sağlayan, cilde kısa süreli uygulanan ve sonrasına ciltten temizlenen ürünlerdir. Her markanın oldukça fazla maskesi mevcuttur. Sizler maske tercihi yaparken cildinizi çok iyi tanımalı ve ona en uygun maskeyi seçmelisiniz.

Yüz Maskesi Seçimi

Gün içerisinde cildimiz oldukça fazla olumsuz etkiye maruz kalır. Hava kirliliği, stres, güneş ışınlarına maruz kalma, kozmetik ürünler bu etkilerin başında gelir. Bu etkiler, cildin yapısını bozarak cildi deforme eder. Bu  yüzden bu olumsuz etkilerden mümkün olduğunca uzaklaşmak gerekmektedir. Uzaklaşılmadığında kirli olan cilt erken yaşlanacak ve belli lekelere maruz kalacaktır. Yüz maskesi bu sorunlarla başa çıksa da bu doğru bir yüz maskesi seçimiyle olur. Kuru cilt tipiniz varsa; geceleri, sabun içermeyen bir maske kullanabilirsiniz. Bol su ile yıkamanız oldukça önemlidir. Ayrıca cildinizi bolca nemlendiren bir yüz maskesi seçmeniz, cildinizin kuruluğuna bir çözüm olacaktır. Yağlı cilt tipiniz varsa; cildinizdeki yağı kurutmak için, deterjan bazlı sabunlar veya tonik gibi alkol içeren ürünler kullanmayın. Yağı emici özelliği olan sıvı ya da jel temizleyicileri günde bir-iki kez kullanabilirsiniz. Cildiniz çok yağlı ise nemlendiriciye gerek yoktur. Normal-karma cilt tipiniz varsa; yanaklar gibi daha kuru bölgelerin nemlendirilmeye ihtiyacı varken, alın, burun ve çene gibi yağlı bölgelerde yağlılığın giderilmesi gerekir.

Yüz Maskesi Uygulaması

Yüz maskeleri, yüzün temizlenmesi, gözeneklerin açılması, nem dengesinin sağlanması, cilde vitamin desteği olma amaçlı yapılmaktadır. Aynı şekilde cilt yapısını yumuşatır ve cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Günlük cilt bakımınızda yüzü bol su ile yıkamanız önemli. Sonrasında cildinize en uygun olan yüz maskesini haftada bir-iki kez uygulayabilirsiniz. Alkol, paraben, boya, parfüm gibi tahriş edici maddeler içermemelidir. Cildinize en uygun maskeyi seçmek için https://www.recete.com/peeling-yuz-maskesi/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25