• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi Açılışı Gerçekleşti

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi Açılışı Gerçekleşti
Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi açılışı, Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı  ile Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi açılışı, Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

13-14 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan kongreye, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Altun, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şahin Zaimoğlu, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şahin Zaimoğlu, her iki yılda bir gerçekleştirilen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kongrenin amacından bahsetti. Zaimoğlu, Geoteknik Mühendisliği alanında yurt içi ve yurtdışında araştırmacıların yapmış oldukları güncel gelişmeleri paylaşmak, bilgi alışverişi sağlamak ve bilime katkı sunmak amacıyla kongrenin düzenlendiğini söyledi.

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ise aile sıcaklığında bir kongrede buluşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, kongrenin yaklaşık 30 yıldır devam ettiğini ve bilgi birikimi açısından çok faydalı olduğunu söyledi. Çinicioğlu, Rektör Çomaklı’ya ve kongreye emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmasına Mevlana’nın ‘bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez’ sözüyle başlayan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Altun, bilginin paylaşıldıkça artan bir hazine olduğunu kaydetti. Dekan Altun: “Bu tür kongreler ve sempozyumlar, bilim insanlarının çalışmalarını ve bilgi birikimlerini, diğer bilim insanlarıyla ve isteyen herkesle paylaştıkları platformlardan biridir. Bu yüzden kongreye katılan bilim adamlarını ağırlamaktan onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Ülkemize ve milli iradeye karşı yapılan alçak girişim sonrası böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ülkemizin depremselliği düşünüldüğünde, yapı kalitesinin yükseltilmesi gerektiğinin herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu ve son yıllarda bu yönde yapılan çalışmaların da umut verici olduğunu söyledi.

Geoteknik bilimine gerekli önemin verilmesiyle depreme daha hazırlıklı bir ülke olacağımıza değinen Rektör Çomaklı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siz değerli katılımcıların Geoteknik bilim dalındaki katkılarıyla inşaat sektörü ülkemizin gelişimindeki lokomotif rolünü sürdürerek 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir. İşte bu nedenle, kongremize katkısını esirgemeyen siz değerli katılımcılara teşekkürlerimi sunuyor ve kongrenin amacına ulaşması dileklerimle sizleri üniversitem adına saygı ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir İnşaat Mühendisi ve İnşaat Mühendisi Öğretim Üyesi olarak, böylesine önemli bir kongrenin Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kongrenin zaten yabancı misafirleri de ağırladığını ve gelecekte uluslararası bir hal almaması için hiçbir sebep olmadığına vurgu yaptı.

Vali Seyfettin Azizoğlu ise kongrenin, bölgenin en önemli şehri olan Erzurum’a hayırlı olmasını temenni etti. Depren kuşağındaki bir coğrafyada bu tür bilimsel kongrelerin şehirleşme ile alt yapı hizmetlerinin doğruluğu açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. Azizoğlu: “Türkiye’yi Orta Asya’ya bağlayan en önemli kavşak noktası olan Erzurum’da böylesine önemli bir kongrenin düzenlenmesini ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nin bu güzelliklere imza atmış olmasını takdirle karşılıyorum. Emeği geçen bütün hocalarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyor,  kongremizin hayırlı olmasını diyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından plaket töreni ve kongrenin ilk oturumu düzenlendi. İlk oturumda Prof. Dr. Yener Özkan, Yüzey ve Yeraltı Topografyasının Zeminlerin Deprem Davranışına Etkisi konulu konferansını verdi. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25